Hoppa till huvudinnehåll

Tiotusentals samlades mot mörkret i Stockholm

Tiotusentals människor samlades på Sergels torg i centrala Stockholm den 9 april 2017 för att delta i en kärleksmanifestation efter den misstänkta terrorattacken.
Tiotusentals människor samlades på Sergels torg i centrala Stockholm den 9 april 2017 för att delta i en kärleksmanifestation efter den misstänkta terrorattacken. Bild: EPA / MAJA SUSLIN Attentatet i Stockholm 2017,Stockholm,Sverige,Manifestation,Sergels torg,terrorism,terrorattacker

Tiotusentals människor samlades på Sergels torg i centrala Stockholm på söndagen för att delta i en kärleksmanifestation efter den misstänkta terrorattacken.

Manifestationen för kärlek och omtanke inleddes klockan 15 finsk tid på Sergels torg - bara ett stenkast från attentatsplatsen på Drottninggatan. Torget fylldes snabbt av människor.

Manifestationen arrangerades av Damon Rasti tillsammans med Nisha Besara. Rasti bestämde sig redan under fredagskvällen för att ordna manifestationen.

- Jag tycker att det är viktigt att omvärlden får se vilka vi är och vilka vi fortsätter att vara, sade han till TT innan manifestationen började.

Bland annat Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård och oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr talade vid manifestation. Artister som Sarah Dawn Finer, Miriam Bryant, Rickard Wolff och Nano uppträdde.

Klockan 15.53 finsk hölls en tyst minut, samma klockslag som attacken skedde i fredags.

Damon Rasti betonade före manifestationen att den är helt opolitisk och bad deltagarna att ta med sig ljus, men att lämna politiska plakat hemma.

(FNB-TT, Yle)

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes