Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan kallade sig själv Benjamin Button och sänkte Sunderland – se målen

Jag känner mig som Benjamin Button. Jag föddes gammal och kommer att dö ung. Det sade Zlatan Ibrahimovic, som på söndag satte in sitt 250:e mål sedan 30-årsdagen.

På lördagen tog topplagen i Premier League full pott. Det betydde att Manchester United, som fortfarande jagar en plats till Champions League, mer eller mindre var piskat att vinna över Sundeland på söndag.

Då steg Uniteds vinnarskalle fram: Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan tog emot bollen felvänd med halvtimmen på klockan, skapade rum för högerfoten och avslutade säkert i höger hörn. Det betydde 1–0 och var samtidigt segermålet i matchen.

Svensken har varit guld värd för United i år. Sjutton mål och fem målpassningar säger det mesta. Söndagens fullträff var den 250:e sedan 30-årsdagen år 2011.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

– Jag känner mig som Benjamin Button. Jag föddes gammal och kommer att dö ung, sade Zlatan, 35 år, efter matchen.

Zlatan hänvisade till filmen The curious case of Benjamin Button från år 2011. Där föds Brad Pitt gammal och blir allt yngre.

Hoppa över Twitterpostning

United vann med 3–0 efter mål i andra halvlek av Henrik Mchitarjan och Marcus Rashford. United ligger nu femma, fyra poäng efter Manchester City och en CL-plats.

Lukaku ökade på ledningen i målstatistiken

I dagens andra Premier League-match möttes Everton och Leicester. Det var öppna dörrar som gällde: efter 23 minuter stod det redan 2–2 i matchen.

Everton var till slut starkare och vann med 4–2.

Romelu Lukaku satte in mål nummer 22 och 23 i matchen – han toppar nu målstatistiken med fyra mål ner till Tottenhams Harry Kane.

En verkligt stark notering med tanke på att Lukaku inte gjort mål på straff i Premier League. Everton är fortfarande sjua i PL.

Resultat i Premier League:

Sunderland–Manchester United 0–3
30. 0–1 Zlatan Ibrahimovic
46. 0–2 Henrik Mchitarjan
89. 0–3 Marcus Rashford

Everton–Leicester City 4–2
1. 1–0 Tom Davies
4. 1–1 Islam Slimani
10. 1–2 Marc Albrighton
23. 2–2 Romelu Lukaku
41. 3–2 Phil Jagielka
57. 4–2 Romelu Lukaku

Läs också

Nyligen publicerat - Sport