Hoppa till huvudinnehåll

Bluffresan skapade gnissel i Isabels kompisgäng

Isabel Grönroos blev bluffad av sina kompisar som deltog i Yles serie Bluffresan.
Isabel Grönroos blev bluffad av sina kompisar som deltog i Yles serie Bluffresan, som Murphys lag. Isabel Grönroos blev bluffad av sina kompisar som deltog i Yles serie Bluffresan. Bild: Yle/Privat bluffresan

I Yles nya serie Bluffresan låtsas nio kompisgäng åka iväg på semester. Det skapade en del sura känslor - inte minst hos Isabel Grönroos. Hon var den enda i gänget som inte fick åka med.

Du kanske redan har tittat på Bluffresan på Arenan? Nio lag tävlar om att bluffa sina kompisar på sociala medier. På bilderna ser lagen ut att njuta av livet på solsemester. Egentligen sitter de hemma och laddar upp fejkade foton.

Tre av fyra åkte iväg

Isabel Grönroos fick snopet se sina tre bästa vänner vinka hejdå på bilder från flygplatsen. Varför ville Josefine Sundqvist, Mimmi Björklund och Jenny Lemmetty åka utan henne?.

- De tre bodde tillsammans då och hade sagt att de skulle åka och ha en weekend för sig själva. Jag tänkte att okej, fine, de far säkert till nåns sommarstuga. Sen såg jag plötsligt bilderna från flygplatsen och kände att det var ju inte så schysst. Min spontana reaktion var att varför tog de inte med mig, säger Isabel.

Isabel Grönroos blev bluffad av sina kompisar som deltog i Yles serie Bluffresan.
Isabel Grönroos blev lurad av sina bästa kompisar. Isabel Grönroos blev bluffad av sina kompisar som deltog i Yles serie Bluffresan. Bild: Privat bluffresan

Hagelstormen av semesterbilder fortsatte. Isabel blev lite misstänksam - så här mycket foton brukar ju inte hennes kompisar lägga ut.

Sopades under mattan

När alla fyra till slut träffades igen så kände Isabel sig tvungen att ta ett snack om resan.

- De är ganska dramafria men vi tog ändå upp det. Till slut sopade vi det ganska mycket under mattan. Men jag tänkte nog, att eftersom vi alla jobbar på samma ställe, så kan de ju inte alla vara borta samtidigt.

Inget onödigt drama

Ett bra tag senare fick så Isabel veta sanningen. Allt var ett påhitt.

- Det var några veckor efteråt som jag fick veta. Det var så skönt. Jag visste ju att jag har bättre kompisar än så här. Samtidigt var jag också glad att jag inte hade skapat onödigt drama, skrattar Isabel.

Bluffen till trots - Isabel tror fortfarande på bilderna som hennes kompisar lägger ut.

- Det som är där är nu där, jag litar ganska mycket på att det är sant, säger hon.

Mer från programmet

 • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

  Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

  Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

 • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

  Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

  Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

 • USA: Julens högtidshandel är igång

  Ny slags julhandel:Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday.

  Thanksgiving och Black Friday präglar starten på handelns helg i USA. På måndag blir det Cyber Monday. Sen är den amerikanska julhandeln i full gång. 560 dollar är gåvobudgeten för medelamerikanen.

Nyligen publicerat - X3M