Hoppa till huvudinnehåll

Bluffresan skapade gnissel i Isabels kompisgäng

Isabel Grönroos blev bluffad av sina kompisar som deltog i Yles serie Bluffresan.
Isabel Grönroos blev bluffad av sina kompisar som deltog i Yles serie Bluffresan, som Murphys lag. Isabel Grönroos blev bluffad av sina kompisar som deltog i Yles serie Bluffresan. Bild: Yle/Privat bluffresan

I Yles nya serie Bluffresan låtsas nio kompisgäng åka iväg på semester. Det skapade en del sura känslor - inte minst hos Isabel Grönroos. Hon var den enda i gänget som inte fick åka med.

Du kanske redan har tittat på Bluffresan på Arenan? Nio lag tävlar om att bluffa sina kompisar på sociala medier. På bilderna ser lagen ut att njuta av livet på solsemester. Egentligen sitter de hemma och laddar upp fejkade foton.

Tre av fyra åkte iväg

Isabel Grönroos fick snopet se sina tre bästa vänner vinka hejdå på bilder från flygplatsen. Varför ville Josefine Sundqvist, Mimmi Björklund och Jenny Lemmetty åka utan henne?.

- De tre bodde tillsammans då och hade sagt att de skulle åka och ha en weekend för sig själva. Jag tänkte att okej, fine, de far säkert till nåns sommarstuga. Sen såg jag plötsligt bilderna från flygplatsen och kände att det var ju inte så schysst. Min spontana reaktion var att varför tog de inte med mig, säger Isabel.

Isabel Grönroos blev bluffad av sina kompisar som deltog i Yles serie Bluffresan.
Isabel Grönroos blev lurad av sina bästa kompisar. Isabel Grönroos blev bluffad av sina kompisar som deltog i Yles serie Bluffresan. Bild: Privat bluffresan

Hagelstormen av semesterbilder fortsatte. Isabel blev lite misstänksam - så här mycket foton brukar ju inte hennes kompisar lägga ut.

Sopades under mattan

När alla fyra till slut träffades igen så kände Isabel sig tvungen att ta ett snack om resan.

- De är ganska dramafria men vi tog ändå upp det. Till slut sopade vi det ganska mycket under mattan. Men jag tänkte nog, att eftersom vi alla jobbar på samma ställe, så kan de ju inte alla vara borta samtidigt.

Inget onödigt drama

Ett bra tag senare fick så Isabel veta sanningen. Allt var ett påhitt.

- Det var några veckor efteråt som jag fick veta. Det var så skönt. Jag visste ju att jag har bättre kompisar än så här. Samtidigt var jag också glad att jag inte hade skapat onödigt drama, skrattar Isabel.

Bluffen till trots - Isabel tror fortfarande på bilderna som hennes kompisar lägger ut.

- Det som är där är nu där, jag litar ganska mycket på att det är sant, säger hon.

Mer från programmet

 • vatten fungerar inte

  Vattenavbrott i Sibbo på onsdag kväll

  Vattnet i Lönnbacka stängs av klockan 20.

  Invånarna i delar av Sibbo får klara sig utan vatten på onsdag kväll (26.4). Avbrottet varar i ett par timmar.

 • Sångaren Nina Persson uppträder på en lilafärgad scen på Rusrock.

  The Cardigans och Liam Gallagher till Åbo

  Uppträder i samband med Tall Ships Races i juli.

  Brittiska Liam Gallagher, frontfigur och sångare i Oasis samt svenska The Cardigans uppträder i Åbo den 21 juli. Konserterna är en del av den två dagar långa festivalen The Tall Ships Races Music Festival som går av stapeln i slottsparken invid Åbo slott.

Nyligen publicerat - X3M

 • Karta över Svenskfinland är Stafetten 100 löpes.

  Följ med Finland 100-stafetten

  Stafettkarnevalen föregås av en stafett genom hela Finland.

  Inte sedan de Olympiska spelen 1952 har en stafettpinne förts fram genom hela Finland. Nu har vi chansen att tillsammans återuppleva denna bedrift. Över 100 skolor deltar i denna stafett. Stafettpinnen kommer föras genom landet av över 2 000 elever.

 • Jan-Erik Eklöf på Stafettkarnevalen 2016.

  900 kilometer genom Svenskfinland

  Stafettkarnevalen ordnar en stafett genom Svenskfinland.

  Som en del av projektet Finland 100 år, arrangeras en skolstafett genom Svenskfinland. Stafetten sänds direkt på Yle Arenan och avslutas med att det sista laget springer in på Stafettkarneval den 19. maj.