Hoppa till huvudinnehåll

Bortaseger för Tappara – kan avgöra matchserien på hemmaplan

Tappara firar mål
Tappara kan avgöra i Tammerfors på onsdag. Tappara firar mål Bild: Lehtikuva ishockey,Tappara,FM-ligan i ishockey,sport

Tappara har ordentligt slagläge i semifinalserien mot HIFK. Laget vann den fjärde semifinalen med 2–0 och kan avgöra på hemmaplan på onsdag.

Helsingfors IFK tog i lördags en mycket viktig seger då laget reducerade matchserien på bortaplan i Tammerfors. En ny seger i kväll skulle ha gjort matchserien vidöppen men så blev det inte.

Tappara var starkare i den fjärde finalen och tog ett stort kliv närmare final. Tappara vann i Helsingfors med 2–0.

HIFK inledde matchen intensivt men i den fjärde minuten slog gästerna till. Jani Lajunen och Valtteri Kemiläinen spelade fram till Kristian Kuusela som satte 1–0.

Hemmalaget var blekt och hade svårt att komma till riktigt vassa målchanser i matchen. Tapparas målvakt Dominik Hrachovina behövde bara göra 15 räddningar och höll nollan i matchen.

HIFK satsade allt på ett kort i slutet av matchen och tränaren Antti Törmänen valde att plocka ut målvakten Kevin Lankinen. Något mål för hemmalaget blev det ändå inte och istället satte Jere Karjalainen 2–0 i tom kasse.

JYP utjämnade matchserien

KalPa hade skaffat sig ett bra utgångsläge i sin semifinalserie mot JYP då man ledde med 2–0 i matcher. Nu är den matchserien utjämnad efter att JYP vunnit två raka matcher.

JYP vann ikväll med 2–0 på hemmaplan. Målen gjordes av Mikko Kalteva och Antti Suomela.

Resultat:

HIFK – Tappara 0–2

JYP – KalPa 2–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport