Hoppa till huvudinnehåll

Christoffer Hällfors i Lappträsk: ”Hoppas alla partier kan samarbeta”

Christoffer Hällfors
Arkivbild av Christoffer Hällfors. Christoffer Hällfors Bild: Yle/Fredrika Sundén Svenska folkpartiet i Finland,Kommunalvalet 2017,christoffer hällfors

SFP i Lappträsk lyckades behålla sina nio mandat i fullmäktige. Partiets kandidat Christoffer Hällfors fick näst mest röster efter Samlingspartiets Mikko Salonen.

En av röstmagneterna i kommunalvalet i Lappträsk blev den nyinvalde fullmäktigeledamoten Christoffer Hällfors från SFP. Han fick 75 personliga röster, vilket är bara två färre än Mikko Salonen från Samlingspartiet som var röstkung med sina 77 röster.

Då Yle Östnyland ringer upp Hällfors strax efter att alla röster i Lappträsk har räknats säger han att han är jättenöjd, men också lite chockerad över valresultatet.

– Jag trodde inte att jag skulle göra så bra ifrån mig. Samtidigt känner jag mig väldigt ödmjuk över att det är så många väljare som har trott på mig och har röstat på mig, säger Hällfors.

Han gör nu comeback i Lappträskfullmäktige efter en paus på en period. Tidigare har Hällfors varit ledamot i två perioder. Han säger att han också var förvånad över att så många väljare verkar komma ihåg honom från tidigare.

SFP lyckades behålla ställningarna

Hällfors är också nöjd med att SFP lyckades behålla sina nio mandat i Lappträsk.

– Eftersom många av våra röstmagneter från tidigare val, som Thomas Antas och Christina Mickos, valde att inte ställa upp, har vi i något skede funderat hur det kommer att gå, säger han.

Han konstaterar att det är positivt att många av SFP:s kandidater samlade ganska jämnt med röster.

Christoffer Hällfors hoppas på ett gott samarbete med de andra partierna i Lappträsk. Förhandlingarna börjar eventuellt den här veckan.

Under de tidigare perioder han har suttit i fullmäktige har samarbetet varit gott.

– Men i föregående val gjorde de andra partierna ett tekniskt valförbund och arbetade lite mot oss på det sättet, så jag hoppas att man inte gör samma sak den här gången utan att alla kan samarbeta.

Läs mera:

De Gröna och Samlingspartiet segrare i Lappträsk

De Gröna och Samlingspartiet blev valsegrare i kommunalvalet i Lappträsk. Största parti i kommunen är fortfarande SFP.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland