Hoppa till huvudinnehåll

Nyinvalda Micaela Röman från Sibbo: ”Jobbet börjar nu”

Micaela Röman
Micaela Röman Bild: Yle/Fredrika Sundén tidningen östnyland

I Sibbo omvaldes 25 ledamöter och 18 nya fick plats i fullmäktige.

Micaela Röman, obunden SFP, ställde för första gången upp i kommunalvalet i Sibbo och blev invald med 125 röster. Det är mycket fler röster än vad hon någonsin hade förväntat sig få.

- Jag är jätteglad och minst lika överraskad. Inte kan man som en anspråkslös flicka från landet ha hur stora förväntningar som helst på att någon ska rösta på just dig, säger Röman på söndag kväll.

Röman har flera gånger bevakat kommunalval i egenskap av journalist men fick nu ta del av valrörelsen från andra sidan mikrofonen och kameran. Hon ställde upp som obunden på SFP:s lista.

- Det har varit intressant och roligt. På ett sätt har det känts bekant men från andra sidan.

Jobbet börjar nu

- Hittills har jag ju bara ställt upp i valet och nu tydligen blivit invald. Jag har inte gjort något egentligt jobb ännu.

Hon ser det som viktigt att det finns människor som är drivna gällande många frågor och som vill jobba för att invånarna i kommunen ska ha en bra och fungerande närmiljö.

- Att ställa upp i valet var inte ett helt enkelt steg för mig att ta. Men jag vill inte bara sitta här hemma och ha åsikter för mig själv utan jag har tankar på hur kommunen Sibbo borde fungera och vad som borde göras, säger Röman.

Penninginsamling vid vallokal i Nickby i Sibbo
Vallokal i Sibbo. Penninginsamling vid vallokal i Nickby i Sibbo Bild: Yle/Carmela Walder Kommunalvalet 2017,Kommunalval,kommunalval i sibbo

Hon säger att hon alltid funderat mycket på demokrati och tycker att det är viktigt att den fungerar i dagens värld.

- Jag känner det som att jag fått en gåva som nu sätter press på mig att göra ett bra jobb.

Valdeltagandet i Sibbo sjönk från 65,3 procent i föregående kommunalval till 64,6 procent. SFP fortsätter som största parti med 17 platser.

Läs mera:

Grafik över mandatfördelningen i Sibbo, kommunalvalet 2017.

SFP håller ställningarna i Sibbo

SFP är fortfarande största parti i Sibbo. Partiet lyckades behålla sina 17 mandat.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland