Hoppa till huvudinnehåll

Röstmagneten i Letala dömd för 34 brott - 25 gånger för misshandel

Sessionssal i Egentliga Finlands tingsrätt.
Sessionssal i Egentliga Finlands tingsrätt. Bild: Yle/Nora Engström tingsrätt,egentliga finlands tingsrätt

Tommi Johansson samlade mest röster i sin hemkommun Letala. Enligt Iltalehti är Tommi Johansson dömd för en lång rad brott, det senast gjorde han sig skyldig till i fjol.

Sannfinländaren Tommi Johansson samlade 214 röster i sin hemkommun Letala. Det räckte för en förstaplats i röststatistiken. Enligt Iltalehti har Johansson dömts för 34 brott varav 25 handlat om misshandel.

Utöver det är han dömd för bland annat grov misshandel, två fall av grovt hemfridsbrott, anstiftan till misshandel, rattfylleri, lämnande av oriktiga personuppgifter och tredska mot polis. Han har begått brotten under åren 1999-2016.

Enligt tingsrätten har Johansson dömts tolv gånger till fängelsestraff, totalt i över fyra år. Den längsta fängelsedomen har varit på tio månader och sex gånger har han kommit undan med böter.

Tommi Johansson var uppställd för Sannfinländarna, men i Yles valkompass uppger Johansson att han saknar partitillhörighet. Han har ingen tidigare politisk erfarenhet.

Läs också

Valet i Åboland

 • Vad lovar de invalda? Kolla din kommun

  I Yles valkompass bad vi kandidaterna om tre vallöften.

  I Yles valkompass bad vi kandidaterna om tre vallöften. Här kan du se vad de nya beslutsfattarna lovade jobba för om de blir invalda.

 • Få svar hos nya fullmäktige i Pargas

  Många av de nyinvalda fullmäktigeledamöterna har valt att inte ta ställning till frågorna i Yles valkompass. Vänsterförbundet och Socialdemokraterna har svarat flitigast. De kandidater som svarat på minst antal frågor kommer från SFP.

 • Av vilken åsikt är de nya kommunfullmäktige ? Kolla din egen kommun

  Nu är de nya beslutsfattarna i kommunerna valda.

  Nu är de nya beslutsfattarna i kommunerna valda. Svaren i Yles valkompass berättar var de står i en rad frågor som möter dem under de fyra följande åren. Här kan du klicka på din egen kommun för att se vad de invalda tycker. Du kan också se vad de invalda i hela landet har för åsikt i olika frågor.

 • SFP tappar ett mandat i Åbo

  Sannfinländarna kommer upp i sex mandat i Åbos kommunfullmäktige och är den stora vinnaren. De flesta övriga partier tappar i gengäld mark, däribland SFP som mister en av sina tidigare fyra platser i fullmäktige.

Nyligen publicerat - Valet i Åboland