Hoppa till huvudinnehåll

Russell Westbrook äntligen historisk – slog det 50 år gamla NBA-rekordet

Russel Westbrook ryter till av glädje.
Russel Westbrook ryter till av glädje. Russel Westbrook ryter till av glädje. Bild: Larry W. Smith / EPA / All Over Press Russell Westbrook

Oklahoma City Thunders Russell Westbrook lyckades äntligen under natten till måndag. Westbrook stod för säsongens 42:a trippeldubbel och segerkorgen från tio meter då Thunder vann över Denver Nuggets med 106-105.

Det blev en riktig nagelbitare och MVP-favoriten Russell Westbrook stal showen. Westbrook stod för sin 42:a så kallade trippeldubbel för säsongen (tvåsiffriga poäng, rebounds och assists) och satte dessutom den dramatiska avgörande korgen då Oklahoma City ställdes mot Denver.

Den historiske assisten kom halvvägs in i den fjärde kvarten och fick Denverpubliken att jubla. Den nionde assisten hade kommit redan i den tredje kvarten och basketvärlden följde nervöst med Westbrooks varje drag.

För Westbrook kom rekordet inte som någon överraskning.

– Jag har alltid tänkt ”Varför inte?”. Jag bryr mig inte om vad jag kan eller inte kan göra. Jag sätter inte några gränser för mig själv. Jag säger ”Varför inte?” och spelar vidare, säger Westbrook efter matchen till ligans hemsida.

Hoppa över Twitterpostning

Det var Oscar Robertson som satte det tidigare rekordet på 41 trippeldubblar under säsongen 1961-62.

MVP-rivalen har inte gett upp kampen men hyllar Westbrook

Westbrook anses för tillfället vara den stora förhandsfavoriten för årets MVP-titel tillsammans med Houston Rockets superstjärna James Harden. Harden hyllade själv Westbrook efter rekordinsatsen på söndagsnatten.

– Det är en fantastisk notering. Han har varit extremt bra hela säsongen och nu har han gjort något som ingen annan gjort förr, säger Harden till ESPN efter sin egna match, där han själv stod för en trippeldubbel när Houston vann över Sacramento.

Harden vill ändå inte räkna ut sig själv från MVP-racet.

– Det viktigaste är att vinna. Det viktigaste är att ge ditt lag chansen att vinna varje kväll, sade Harden till kanalen medan han pekade på resultattavlan. Houston har för tillfället åtta fler segrar än Oklahoma City.

Enligt flera NBA-stjärnorn är Westbrook ändå senast nu den klara MVP-favoriten.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport