Hoppa till huvudinnehåll

Yle svarar: Nordiska program på Yle Fem också i framtiden

Insändare
Insändare Bild: Yle Yle,insändare,yle svarar

I en HBL-insändare (4.4.2017) uttrycker en tittare besvikelse över att SVT World slutar sända i april. Svenska Yles t.f. mediechef Johan Aaltonen svarar.

Tor Essén skriver (HBL 3.4.2017) att han är besviken över att SVT World slutar sända i slutet av april. SVT World som kanal upphör den 30 april och efter det är det inte möjligt att se SVT World någonstans i världen. På Yle Fem syns SVT World inte efter den 24 april då Yle Fem och Yle Teema börjar dela på kanalplats 5.

Esséns oro över att det svenska och nordiska utbudet skulle försvinna från Yles kanaler är ändå obefogad. Yle Fem kommer också i fortsättningen att ha tydlig nordisk prägel på sitt utbud och sända såväl de populäraste programmen från SVT som nordiskt drama, filmer, serier och annat högklassigt innehåll från de nordiska länderna.

Johan Aaltonen
t.f. Mediechef på Svenska Yle

Det här svaret publicerades i Hufvudstadsbladet 8.4.2017.

Läs också