Hoppa till huvudinnehåll

Frölunda en seger från finalplats – där väntar HV71

Frölunda en seger från final.
Frölunda en seger från final. Frölunda en seger från final. Bild: /IBL ishockey,Frölunda HC,Brynäs IF,SHL

De regerande svenska mästarna Frölunda ligger en seger från finalplats i SHL efter gårdagens 4–0 vinst över Brynäs. HV71 är redan klart för final efter att ha slagit ut Malmö i semifinalerna med 4–1 i matcher.

Frölunda var inledningsvis det starkare laget men ju längre perioden led, desto bättre kom Brynäs in i matchen. 0–0 stod det ändå på resultattavlan efter första perioden. I andra perioden var det Frölunda för hela slanten. Victor Olofsson satte matchens första mål – som skulle visa sig bli segermålet – på pass av lagkaptenen Joel Lundqvist.

I tredje perioden hade båda lagen sina chanser och när inte Brynäs klarade av att näta så lyckades Frölunda genom backen Rasmus Dahlin. Av bara farten blev det sedan 3-0 när Casey Wellman förvaltade sin straff. John Nyberg satte ännu 4–0 och matchen var punkterad.

Se matchens höjdpunkter via denna länk.

Att det blir endera Frölunda eller Brynäs som spelar i årets SHL-final innebär att en svenskspråkig finländare får spela i finalerna. Sean Bergenheim spelade drygt 13 minuter för Frölunda utan att noteras för några poäng. Juuso Ikonen noterades för nästan 15 minuter istid för Brynäs men inte heller hans namn finns i poängprotokollet.

Redan på onsdag spelas nästa match i semifinalserien mellan Frölunda och Brynäs. Då kan Göteborgsklubben Frölunda som slutade på tredje plats i grundserien sätta punkt för Gävleklubben Brynäs – tabellfemmans –säsong. Klart är i detta skede att en finländare spelar i det vinnande laget: i Frölundas led finns förutom Bergenheim också Kristian Vesalainen och Joni Ikonen, medan Juuso Ikonen som sagt lirar för Brynäs. Från tidigare har dessutom både Mikko Lehtonen och Teemu Laine med sitt HV71 säkrat att de får spela i finalserien.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också