Hoppa till huvudinnehåll

Livsviktiga kvalduster väntar – här är blåvita truppen

Nico Rönnberg var besviken på lördagens resultat.
Nico Rönnberg och resten av landslaget ställs mot Bosnien-Hercegovina i maj. Nico Rönnberg var besviken på lördagens resultat. Bild: Yle/Patric Westerlund nico rönnberg

Hoppet lever inför dubbelmötet med Bosnien-Hercegovina. Nu har Kaj Kekki tagit ut en nittonmannatrupp till EM-kvalmatcherna i maj.

Finland har fortfarande goda chanser i det pågående EM-kvalet i handboll efter bragdsegern mot Österrike i kvalstarten. Laget föll sedan hemma mot storfavoriten Spanien senare i höstas, men i början av maj spelas två väldigt viktiga duster mot Bosnien-Hercegovina.

Bosnien-Hercegovina föll i höstens båda matcher och Finland har med andra ord ett fint läge att bädda för en kvalsuccé. Två av fyra lag i kvalgruppen avancerar till EM nästa vinter.

– Jag ser fram emot de här matcherna. Vi har chanser att ta fler segrar mot Bosnien, säger Nico Rönnberg på förbundets webbplats.

Finland möter Bosnien-Hercegovina i Vanda den 4 maj. Tre dagar senare väntar returmöte på bortaplan. Laget samlas den 1 maj i Lojo.

Finlands trupp:

Mikael Mäkelä, Dicken
Tuomas Laitinen, Atlas
Roni Leven, SIF
Benny Broman, Dicken
Joacim Broman, Dicken
Fredrik Forss, GrIFK
Kristian Jansson, HIFK
Oscar Kihlstedt, BK-46
Miro Koljonen, GrIFK
Ian Martin, SIF
Anton Rémy, Dicken
Nico Rönnberg, Cocks
Richard Sundberg, GrIFK
Roni Syrjälä, Cocks
Teemu Tamminen, Cocks
Jani Tuominen, Cocks
Ben Weber, BK-46
Theo Westerlund, SIF
Vincent Voutilainen, SIF

Läs också

Nyligen publicerat - Sport