Hoppa till huvudinnehåll

Dödsolyckan utanför Sveg - busschauffören nekar till brott

Olycksplatsen nära Sveg
Olycksplatsen nära Sveg Bild: EPA/NISSE SCHMIDT Sveg,trafikolyckor,Dödsfall,Sverige,Härjedalens kommun,Bussolycka

Chauffören som körde olycksbussen då tre personer omkom på E45 utanför Sveg förnekar brott.

- Han förnekar att han på något sätt skulle ha varit oaktsam, det är hans inställning, säger mannens advokat Ulrik Smedberg, till Borås Tidning.

I förhör tidigare i veckan delgavs chauffören misstankar om vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada. I samtliga fall handlar det, enligt advokaten, om oaktsamhetsbrott av den lägre misstankegraden.

En haverikommission och polisen genomför en omfattande teknisk undersökning av bussen. Efter det kommer kompletterande förhör att hållas. Ombord på olycksbussen fanns elever och lärare från Ängsskolan i Skene i Marks kommun. Olyckan inträffade för snart två veckor sedan.

Text: FNB-TT

 • Bra utgångsläge för Ilkka Herola – eftermiddagens skidmoment kan bli en nagelbitare

  Finländaren går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

  Skidmomentet i nordisk kombination kan ur finländsk synvinkel bjuda på spänning och framgång. Jarl Magnus Riiber är trea efter backmomentet och gäller som klar förhandsfavorit, men bakom honom är det i allra högsta grad öppet. Ilkka Herola, som är en duktig skidåkare, fick till ett bra hopp och går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

 • THL: 236 nya coronafall i Finland

  Flest fall i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

  Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 236 nya coronafall på söndagen. Största delen, 125 fall, har konstaterats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

 • Kalabaliken i Washington tystade Kreml – Putin hittar inga ord

  Moskva brukar normalt inte missa en chans att kritisera USA.

  Rysslands president Vladimir Putin har hittills inte kommenterat Trumpanhängarnas stormning av Capitolium i Washington. Tystnaden har överraskat många då Moskva tidigare aldrig har missat en chans att kritisera den amerikanska demokratin.

Läs också