Hoppa till huvudinnehåll

F1-kollegerna risar Alonsos beslut: ”Skulle inte göra det”

Fernando Alonso kör genom en kurva i Monaco
Fernando Alonso kommer inte att tävla i Monaco den här säsongen. Fernando Alonso kör genom en kurva i Monaco Bild: EPA/VALDRIN XHEMAJ Formel 1,Fernando Alonso,alonso

Fernando Alonso kommer att stå över Monacos GP i maj för att istället köra Indy 500. Det är ett beslut som många av hans formel 1-kolleger inte skulle fatta.

Fernando Alonso vill bli den andre föraren genom tiderna att vinna motorsportens stora trippel: Monacos GP, Le Mans och Indy 500. Den ende föraren som lyckats med det tidigare är Graham Hill.

Indy 500 går av stapeln samma helg som Monacos GP och därför kommer Alonso den här säsongen att stå över det klassiska gatloppet. Ett beslut som risas av hans förarkolleger.

– Jag är lite förvånad, som alla andra. Jag skulle aldrig göra det om jag skulle missa ett lopp, speciellt Monaco, säger Nico Hülkenberg som själv kört Le Mans 2015 till Autosport.

”Jag ger 100 procent”

Hülkenberg får medhåll av Romain Grosjean, Felipe Massa och Sergio Perez.

– Jag skulle inte göra det. Jag ger 100 procent och gör det som är bäst för stallet. Jag är förvånad att han kan avstå ett lopp och köra ett annat, säger Grosjean.

– Att byta bort formel 1 för att köra ett lopp i en annan klass är verkligen en stor överraskning, sa Massa.

– Jag skulle aldrig missa Monaco, det är min favorithelg, sa Perez som tillägger att han gärna skulle köra i en annan klass någon gång.