Hoppa till huvudinnehåll

Glädjande besked: Markkanen spelar i EM

Lauri Markkanen under en träning med basketlandslaget.
Lauri Markkanen dra på sig landslagströjan i höst. Lauri Markkanen under en träning med basketlandslaget. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Lauri Markkanen

Lauri Markkanen kommer att spela EM på hemmaplan i höst. Det bekräftade han själv på en presskonferens idag.

Lauri Markkanen gjorde en strålande säsong i universitetsserien NCAA och kommer att ställa upp i sommarens draft. Där förväntas han väljas i ett tidigt skede.

I höst får alla finländska basketfans se vad Markkanen går för på nära håll. Stortalangen bekräftade idag på en presskonferens att han kommer att spela i EM. Markkanen kommer också att finnas med på lägret inför EM.

– EM är stort för finländsk basket och för mig. Jag kommer att spela för Finland i EM och även i framtiden så länge jag blir uttagen, sa Markkanen.

Finlands chefstränare Henrik Dettmann har tidigare också sagt att Markkanen kommer att spela i EM.

– Det är klart att Lauri kommer till EM. Ett NBA-lag draftar inte honom ifall de inte är färdiga att släppa honom till EM. Till ett eventuellt VM-kval senare kommer vi inte att få honom. Då är NBA-säsongen i gång, sa Dettmann till Yle Sporten i februari.

EM spelas mellan den 31 augusti och 17 september i Finland, Israel, Rumänien och Turkiet. Finland spelar alla sina gruppspelsmatcher i Helsingfors.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport