Hoppa till huvudinnehåll

Sam´s Garage och Hanna Lagerström utmanar Vegatoppen - rösta här!

Sam´s Garage
Sam´s Garage är en av veckans utmanare Sam´s Garage Bild: Sam´s Garage sam´s garage

Dags för två österbottniska men väldigt olika artister att utmana vegatoppen. Utmanarna den här veckan tävlar mot Vasas Flora och Fauna som tagit sig upp på Vegatoppen. Vem röstar du på den här veckan?

Sam´s Garage är tillbaka med låten The Flame

Sam´s Garage är bekanta sedan tidigare i programmet vegatoppen. Låten On the run var framgångrik i flera veckor och nu är det dags för en ny låt att testa sin popularitet.

- Vi har ett antal låtar färdiga som vi kommer att släppa ut med jämna mellanrum men någon cd-skiva lär det inte bli i första taget berättar Samuel Jåfs sångaren i Sam´s Garage.

- Vårt sound är väl rätt behagligt. Det blir inte för mycket hårdrock eller för lugnt. Vi har helt enkelt en bra balans. Det ska bli spännande att se hur publiken gillar nya låten The Flame avslutar Jåfs.

Hanna Lagerström
Hanna Lagerström är utmanare på Vegatoppen. Hanna Lagerström Bild: Emilia Wik hanna lagerström

Premiär för ny låt av Hanna Lagerström

För ungefär ett år sedan kom Hanna Lagerströms debutsingel "Min tur ti ga".

- Det är otroligt roligt att få göra musik. Jag känner absolut ingen press utan jag gör det jag själv vill och det jag känner. Det blir bäst så säger Lagerström

-Den nya låten har jag gjort i samarbete med min storebror Tony Lagerström. Det känns tryggt att jobba med min bror. Han förstår mig och han vet vad jag vill.

Så här fördelade sig rösterna i Vegatoppen nr 14:

Vasas Flora och Fauna klättrar upp på Vegatoppens första plats med låten En invasiv art. Däremot räckte inte rösterna till för Felicia och Ronya Mariah, vilket betyder att de inte längre finns med på listan.

1. Vasas Flora och Fauna / En invasiv art: 22.26 %
2. Stella Jonasson / Din ängel: 12.76 %
3. Christer Nordström / Spela: 11.87 %
4. Guns Rosor / Ein flickå från lande: 9.79 %
5. Sven Boom / Av ständig oro: 9.5 %
6. Jonzons / För att vi ska få ha varann: 9.5 %
7. Thomas Lundin / Tänk om allt är som det ska: 9.2 %
8. Jepokryddona / Jack Lintel's Jig: 7.72 %
--------------------------------------------
9. Felicia / Window nr 9: 4.75 %
10. Ronya Mariah / Angel: 2.67 %

Rösta på Vegatoppen nr 15 här!

Enkäten är stängd

Resultaten från Vegatoppen nummer 15 presenteras torsdag 20.4.2017 kl. 20.03 med repis lördag 26.3.2017 kl. 21.03. Då får du veta om utmanarna Jonzons och Christer Nordström tar sig upp på Vegatoppen och hur det går för listans övriga låtar och artister.

Vi vill gärna höra vad du tycker om låtarna! Kommentera i kommentarsfältet under artikeln.

Vegatoppen i Yle Vega, torsdagar kl.19:22, i repris på lördagar kl.21:03 och på Arenan i 30 dagar.

Så här fungerar Vegatoppen

Vegatoppen satsar på finlandssvensk musik, det vill säga musik som antingen framförs på finlandssvenska eller på andra språk men vars upphovsmän- och kvinnor har finlandssvenska rötter.

I varje program presenteras tio låtar, två av dessa är veckans utmanare. De två låtar som får minst röster faller ut.

För att kunna rösta måste du skapa en Yle-profil. Mera information hittar du i användarinstruktionerna.

Du kan rösta på en låt. Röstningen avslutas varje tisdag kl.24.00.

Vegatoppen sänds i Yle Vega torsdagar kl.19.22 och i repris lördagar kl.21.03. Redaktör för programmet är Jukka Isojoki.

Sitter du kanske själv på låtmaterial där hemma som du önskar att skulle höras av en större publik? Ta då kontakt med Johan Lindroos, johan.lindroos@yle.fi och gör honom medveten om att du och din musik existerar. Då finns det också en möjlighet att du kan bli en av utmanarna på Vegatoppen.

 • Pedersörestyrelsen granskade tomt för bollhall

  Sursik eller något annat? Beslut kommer i höst.

  Ryms bollhallen invid ishallen i Pedersöre, eller ska man söka en annan tomt? I måndags inspekterade kommunstyrelsen idrottsområdet på Sursik för att kunna fatta ett beslut i höst.

 • Norsk tidning: Johaug kan överklaga civilt

  Advokat: Domen bryter mot proportionalitetsprincipen.

  På tisdagen kom domen: Therese Johaugs 13 månader långa avstängning förlängdes av idrottens skiljedomstol Cas till 18 månader, men ännu är nödvändigtvis inte sagan all i fallet Johaug uppger norska Dagbladet.

 • Gymnasieelever kritiska till reformen av studentexamen

  Betyget allt viktigare på bekostnad av inträdesproven.

  Gymnasielever vid Vasa Övningsskola tycker inte att studentexamensreformen är en bra idé. De vill att inträdes- och urvalsproven ska finnas kvar och att studentexamen inte ska betonas tyngre. Studiehandledarna välkomnar en förändring men säger att de behöver veta vad som beslutas och det i tid.

 • Emil Lindholm och Niclas Grönholm – motorsportklanens nya generation

  Emil Lindholm och Niclas Grönholm: Bensin i blodet.

  Småkusinerna Emil och Niclas har två månader i åldersskillnad. Hemmen ligger nära varandra och grundskolan gick killarna i samma skola. Och så har de en till gemensam nämnare: motorsport. ”Bastis” och ”Bosses” söner trivs även de i köroverall.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje

 • Bokrecension: Om att gräva där man står

  Michel Ekman skriver om sin familj och sin uppväxt i ny bok.

  I Självbiografiskt lexikon skriver Michel Ekman en rapport från det ständigt pågående, osäkra och ofrånkomliga arbetet med att förstå vem han är och varför han blivit den han är. Om hur familj och sjukdom sätter spår för livet.

 • Varför är musikskolan främst inriktad på klassisk musik?

  Varför är musikskolan främst inriktad på klassisk musik?

  Tidigare var det endast klassisk musik som gällde i musikskolorna. Nuförtiden har en del musikskolor en pop- och rocklinje men varför är det fortfarande den klassiska musiken som dominerar? Mika Westerlund drar pop- och rocklinjen på Musik- och kulturskolan Sandels och tror att populärmusiken småningom kommer att få en starkare roll.

 • Barbora Xu vill ena Åboborna på stor konsert

  Hon sjöng och samlade folk på torget efter terrordådet.

  Det var hon som satt och spelade och sjöng invid gravljusen och blommorna på Salutorget på fredagkväll. Bilder av henne fanns i stora internationella medier som The Guardian. Barbora Xu är Åbobo med tjeckiska rötter. Hon spelade på ett kinesiskt stränginstrument som påminner om finsk kantele. Hon sjöng på finska och kinesiska. Nu vill hon samla alla Åbobor till gemensam konsert.

 • Bokrecension: Tre bröder i tragglande kamp med kärleken och konsten

  Joakim Groths roman är en tidsskildring och generationsroman

  Joakim Groth, som är känd för sina lysande regiarbeten och pjäser för Teater Mars och Svenska Teatern, är nu aktuell med romanen Tre bröder. Det har hunnit gå drygt 35 år sedan den förra som hette Världen enligt Edi.

 • Prillan plingar på: Noux

  Kommer Prillan att överleva?

  Pernilla "Prillan" Karlsson har varit på sommarturné runt om i Svenskfinland! I det fjärde avsnittet besöker hon Noux.

 • Teaterrecension: Med rivningskulan genom Tjechovs förstlingsverk

  Dead Centre har gästat Finland med ”Chekhov’s First Play”.

  I Chekhov’s First Play tar den irländsk-brittiska teatergruppen Dead Centre avstamp i Tjechovs första pjäsförsök och kapar det för sin egen betraktelse över glappet mellan illusion och verklighet, både i livet och teatern.

 • Föredragsmaraton: Soffgruppens utveckling - från sällskapskultur till tv

  Soffgruppens intåg - det mjuka 70-talet.

  Föredragsmaraton är ett unikt samarbete mellan SLS och Svenska Yle och ingår i det officiella programmet för Finland 100. Maratonet ordnas på Svenska Teatern i Helsingfors den 8–9 september 2017. En av de experter som kommer att prata under föredragsdygnet är Minna Sarantola-Weiss som är expert på soffgruppens roll i välfärdssamhället.

 • Bokrecension: Tecken på fuskbygge i annars imponerande villa-thriller

  Blå Villan placerar mysmysteriet i bloggar och skogar.

  Övergrepp, bloggtroll och biljakter skakar om småstadsidyllen i Eva Frantz senaste deckare Blå Villan. Men trots den skickliga blandningen av mys och mysterium känns romanen inte helgjuten, skriver frilanskritikern Adrian Perera.