Hoppa till huvudinnehåll

Storspel av Pekka Rinne - Predators skrällde i Chicago

Pekka Rinne höll Nashville i matchen mot Chicago.
Pekka Rinne höll Nashville i matchen mot Chicago. Pekka Rinne höll Nashville i matchen mot Chicago. Bild: AFP / Lehtikuva NHL,ishockey,Pekka Rinne

I grundserien var Chicago Blackhawks bäst i väst, men i den första slutspelsmatchen mot Nashville Predators fick favoriterna finna sig i att gå mållösa ur rinken. Orsaken stavas Pekka Rinne.

Finländaren Rinne stoppade alla 29 skott när Nashville inledde bäst av sju-slutspelsserien med en viktig bortaseger. Slutsiffrorna skrevs 1-0 till Nashville, svensken Viktor Arvidsson gjorde segermålet i den första perioden.

Rinne motade sex skott i den första perioden, tolv i den andra och elva i den tredje. I slutet av matchen pressade hemmalaget utan målvakt, men lyckades inte få hål på Nashville och Pekka Rinne.

Det var första gången på 36 försök som Predators lyckades hålla nollan på bortaplan i en slutspelsmatch. För Rinne var det karriärens andra slutspelsnolla.

Pekka Rinne höll nollan.
Pekka Rinne stoppade 29 skott. Pekka Rinne höll nollan. Bild: AFP / Lehtikuva Pekka Rinne,Nashville Predators

Chicago Blackhawks gick till slutspel med 109 grundseriepoäng i bagaget som etta i den västra konferensen medan Rinnes Nashville smög sig in i Stanley Cup-slutspelet som åttonde och sista lag.

Matchserien fortsätter på lördag i Chicago.

NHL-slutspelet, resultat, torsdag:

Washington - Toronto 3-2
TOR: Leo Komarov 0+0 (+1), istid 17.40
TOR: Kasperi Kapanen 0+0 (-1), istid 11.00

Chicago - Nashville 0-1
NSH: Pekka Rinne 29/29 skott

Anaheim - Calgary 3-2
ANA: Sami Vatanen 0+0 (0), istid 22.11