Hoppa till huvudinnehåll

Bottas riktigt glad efter kvalet: ”Förhoppningsvis inte sista gången”

Valtteri Bottas visar tummen upp
Valtteri Bottas är den femte finländaren att ta pole position i formel 1. Valtteri Bottas visar tummen upp Bild: AFP / Lehtikuva Formel 1,Valtteri Bottas,bottas

Valtteri Bottas hade ett stort leende på läpparna efter kvalet i Bahrain. Han var snabbast av alla och kommer att starta först i morgondagens tävling.

Att se en finländare starta först av alla i ett GP har inte hört till vanligheten den senaste tiden. Heikki Kovalainen var snabbast i kvalet till Storbritanniens GP år 2008 men sedan dess har ingen finländare tagit pole position.

Nästan nio år senare var det dags igen. Valtteri Bottas var snabbast i kvalet i Bahrain och tog sin första pole position i karriären.

– Jag är riktigt glad. Det är min femte säsong i formel 1 så det tog ett tag. Förhoppningsvis är det inte sista gången.

– Jag vill tacka stallet som har gett mig den här bilen. Vi har gjort ett bra jobb den här helgen, sa Bottas på presskonferensen efter kvalet.

Fokus på tävlingen

Bottas var bra under hela kvalet och på sitt sista varv slog han till och besegrade Lewis Hamilton med 0,023 sekunder.

– Det är inte lätt att få allt att hålla ihop på den här banan. Idag var varvet tillräckligt bra för pole position, sa Bottas.

Bottas har nu ett riktigt bra utgångsläge i morgondagens tävling.

– Nu ska vi njuta lite av det här men fokus är på tävlingen imorgon. Nu ska vi jobba som ett lag och lägga upp en bra strategi till tävlingen, sa han.