Hoppa till huvudinnehåll

Ronaldo slår tillbaka mot våldtäktsanklagelsen: ”Är skamligt”

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo ger inte mycket för Der Spiegels uppgifter. Cristiano Ronaldo. Bild: EPA Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo slår tillbaka. I ett uttalande från agentfirman Gestifute viftar han bort anklagelserna om att han ska ha köpt en kvinnas tystnad för flera hundra tusen dollar. ”Det här är inte journalistik.”

Det var i går som den tyska tidningen Der Spiegel gick ut med de grava anklagelserna mot Cristiano Ronaldo. Real Madrids superstjärna påstås ha anklagats för en våldtäkt efter en natt i Las Vegas 2009, men enligt uppgifterna ska han ha köpt sig fri från en rättegång.

Summan som kvinnan ska ha fått uppges vara 375 000 dollar.

Nu slår Ronaldo tillbaka. I ett uttalande från agentfirman Gestifute, som Ronaldos agent Jorge Mendes driver, svarar han på anklagelserna.

Kan gå till stämning

Ronaldo skjuter ner dem fullständigt.

– Der Spiegels artikel är fiktion. Det här är inte journalistik.

– Den grundar sig på dokument som är osignerade och där parterna inte är identifierade, på mejl mellan advokater som inte har en relation till Cristiano Ronaldo och med en äkthet som inte går att styrka.

Team Ronaldo hotar med att dra det hela vägen till stämning.

– Cristiano Ronaldo kommer att göra allt i sin makt för att reagera mot det här. En anklagelse om våldtäkt är motbjudande och skamligt och han kommer inte att låta det här befläcka hans rykte.