Hoppa till huvudinnehåll

Klassvärvning av Åland United – landslagsanfallare ansluter

Jenny Danielsson
Jenny Danielsson har gjort fem landslagsmål. Det senaste kom mot Ryssland i januari. Jenny Danielsson Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press sport,fotboll,Jenny Danielsson,Danielsson

Åland United gör en jättevärvning. Laget förstärker sin offensiv med landslagsanfallaren Jenny Danielsson.

Åland United vill sälla sig till utmanarskaran i damernas fotbollsliga den här säsongen. I kampen för att ge dominanten PK-35 en match rustar klubben nu upp sin anfallsbesättning.

I dag meddelade det åländska laget att Jenny Danielsson har skrivit på ett kontrakt som gäller för resten av säsongen. Enligt klubben är målet att hon är spelklar till slutet av april.

Åland United gick in i säsongen med en tunn trupp. Nu får laget, som har inlett säsongen med en seger på tre matcher och ligger sexa i tabellen, en förstärkning som heter duga.

– Jag behövde en omgivning där jag kan utvecklas och satsa hundra procent på fotboll. En professionell tränarstab och ett lag som spelar modern fotboll och jobbar tillsammans är precis ett sådant lag jag vill ansluta till. Valet att komma till Åland United känns rätt med tanke på min egen karriär. Laget har stor potential, säger hon på klubbens webbplats.

Gjort fem landslagsmål

Danielsson har senast spelat i Sporting de Huelva i Spanien. Före det gjorde hon en säsong i Kristianstad i Damallsvenskan. Hon har tidigare spelat inhemsk ligafotboll i FC Honka.

– Mitt personliga mål är att införliva förhoppningar om att vara den bästa möjliga förstärkningen för laget. Jag hoppas kunna hjälpa laget att vinna matcher och att sluta topp-tre då säsongen är slut, säger hon.

Danielsson har tillhört landslaget de senaste åren. Det har blivit fem mål på tolv landskamper för tjugotreåringen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport