Hoppa till huvudinnehåll

Påven talade om tragedin i Syrien i sin påskhälsning

Påven Franciscus har hållit den traditionella påskdagsmässan på Petersplatsen i Vatikanen.

Påven höll samtidigt sitt traditionella påsktal till världen som går under namnet urbi et orbi (latin för "för staden och världen"). Påskhälsningen hör till den katolska kyrkans viktigaste traditioner.

Påven berörde bland annat läget i Syrien i sitt tal och han försökte ge ett svar på varför det finns så många krig och tragedier trots att Jesus uppstod från de döda. Han talade också om situationen i Ukraina.

Han krävde ett slut på krigets fasor.

Säkerhetspådraget vad stort, och alla som vill följa med mässan måste bland annat gå igenom metalldetektorer och andra säkerhetskontroller.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes