Hoppa till huvudinnehåll

Finalserien i ishockeyligan står för dörren – Alexander Ruuttu gör comeback

Alexander Ruuttu, KalPa
Alexander Ruuttu har haft en stor roll i KalPa:s power play den här säsongen. Alexander Ruuttu, KalPa Bild: Matti Raivio/All Over Press Alexander Ruuttu,ishockey,FM-ligan i ishockey,KalPa

Anfallsspelaren Alexander Ruuttu gör comeback då finalserien i ishockeyligan mellan Tappara och KalPa sparkar i gång i morgon, skriver Savon Sanomat. Ruuttu missade KalPa:s semifinalserie mot JYP på grund av skada.

Enligt Savon Sanomat kommer den 24-årige Ruuttu att spela i KalPa:s fjärde kedja tillsammans med Arttu Ilomäki och Miikka Pitkänen.

Ruuttu gjorde åtta mål och gav sju målgivande passningar under grundserien. Hälften av målen gjorde han i numerärt överläge. I kvartsfinalserien mot Pelicans var hans saldo 1+3.

"Nu har vi verkligen något att förlora"

KalPa:s chefstränare Pekka Virta medger att finalplatsen är en stor bedrift av laget. Segern över JYP i semifinal var en stor lättnad för spelarna, men han poängterar att de måste vara redo i morgon då finalserien inleds i Tammerfors.

– Nu har vi verkligen något att förlora, eftersom många av våra spelare knappast får särdeles många chanser att vinna mästerskapet. Vårt egna spel är nog, men det förutsätter att vi är redo att göra saker och ting på rätt sätt, säger Virta till Savon Sanomat.

KalPa:s förmodade laguppställning i morgon:
Janne Keränen – Jaakko Rissanen – Jesse Mankinen
Tommi Jokinen – Matias Myttynen – Jyri Junnila
Sami Mutanen – Balazs Sebok – Mikko Nuutinen
Miikka Pitkänen – Arttu Ilomäki – Alexander Ruuttu
Trettonde forward: Eetu Luostarinen

Jussi Timonen–Juuso Riikola
Niko Mikkola–Santeri Lukka
Mikael Seppälä–Joonas Lyytinen

Målvakt: Eero Kilpeläinen

Läs också

Nyligen publicerat - Sport