Hoppa till huvudinnehåll

Hietanen & Henrikson: Att tala om böcker

Hietanen & Henrikson - en bokpodd för alla
Hietanen & Henrikson - en bokpodd för alla Bild: Björn Karlsson anne hietanen,ida henrikson

Jag älskar att läsa, men när jag läser en bok för att senare prata om den märker jag att jag börjar tycka mindre om boken helt enkelt för att analysmaskineriet är igång medan jag läser.

Jag tillåter mig inte att på ge mig hän, förföras och vara inne i bokens värd på det sätt jag älskar eftersom jag vet att jag skall kunna prata om boken på ett analytiskt sätt efteråt.

Om en bok är verkligt bra gör jag allt jag kan för att hitta brister, men om en bok är endimensionell och skriven med lätt hand anstränger jag mig däremot åt det motsatta hållet och gör mitt yttersta för att hitta styrkorna. Följden blir att jag lätt blir orättvis och det enda jag kan göra är att vara medveten om att jag fungerar just på detta sätt och sedan också försöka vara transparent i min behandling.

Lyssna gärna på bokpodden Hietanen & Henrikson och berätta gärna hur du tycker att man bäst talar om litteratur.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Kultur och nöje