Hoppa till huvudinnehåll

Nytt affärscentrum planeras i Hangö

Ett gulaktigt hus med grönt tak i Hangö.
En del av tomten längs Sandövägen används redan för affärsverksamhet. Ett gulaktigt hus med grönt tak i Hangö. Bild: Yle/Marica Hildén gamla sale hangö

Ett affärscentrum inom byggnadsbranschen planeras på Sandövägen 1 i Hangö. Miljönämnden har inte beviljat undantagslov för byggnaden utan kräver en ny detaljplan.

Det är fastighetsbolaget Kiinteistö Oy Hangon Santalantie 1 som vill att utvidga den nuvarande affärsbyggnaden och bygga en ny affärsbyggnad. Tomten är reserverad för bostadsbyggnader i detaljplanen. Därför ansåg nämnden att detaljplanen behöver göras om.

Ritning över tre affärsbyggnader vid en gata.
Så här planeras affärscentrumet att se ut på Sandövägen 1 i Hangö. Ritning över tre affärsbyggnader vid en gata. Bild: Hangö stad Västnyland,Hangö,affärsbyggnader,ritning

De planerade byggnaderna skulle ha en våningsyta på sammanlagt 625 kvadratmeter. Från tidigare har det byggts 782 kvadratmeter våningsyta på den aktuella tomten.

En del av tomten används redan för affärsverksamhet. I en av byggnaderna på Sandövägen 1-3 finns i dag Würths affär, den tidigare Penni-butiken.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland