Hoppa till huvudinnehåll

Komarov hyllas efter den riviga insatsen – ”Förändrade definitivt spelbilden till vår fördel”

Leo Komarov.
Leo Komarov. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Leo Komarov

Leo Komarov tacklade, forecheckade, backcheckade och storspelade i boxplay då Toronto lyckades besegra Washington. En insats som fick lagkamraterna att lovorda Nykarlebysonen – samtidigt som Komarov själv fick journalistkåren att brista ut i skratt.

Efter en svajig start stod det 3-1 till Washington i Torontoarenan. Då åkte hemmalaget dessutom på två utvisningar och ett tvåmansunderläge såg ut att kunna avgöra matchen.

Men resultatet blev det motsatta. Inga fler insläppta mål och tre fullträffar i den andra ändan resulterade i jubel i den anrika hockeystaden. Mycket tack vare Leo Komarovs kedja.

– De förändrade definitivt spelbilden till vår fördel, säger Auston Matthews till media efter matchen.

Så gott som hela laget var överens om att det var den rivige kedjan med Komarov och Nazem Kadri i spetsen som tände laget och samtidigt ledde upphämtningen. Komarov passade fram Kadri för det reducerande 2-3-målet.

– De fick fart på oss. Vi var lite väl nervösa i början, men de fick med oss i spelet igen, säger för sin del Tyler Bozak, som själv satte det avgörande målet i förlängningen.

Hyllar själv kedjekamraten

Komarov själv riktar en eloge till kedjekamraten Kadri.

– Det var han som gjorde jobbet. Han tacklade Brooks Orpik hårt och sedan började vi alla spela hårt, berättar Komarov efter matchen.

Komarov själv har fått agera grytomrörare och har ofta ställts mot Washingtonstjärnan Aleksander Ovetjkin under matchserien. Han fick också svara på frågan om han njuter av att spela mot den ryska superstjärnan.

– Nej. Inte alls, sade Komarov och fick journalistkåren att skratta enligt TSN-reportern Mark Masters.

Aleksander Ovetjkin och Leo Komarov.
"Leksa" har skuggat Ovetjkin under slutspelsserien. Aleksander Ovetjkin och Leo Komarov. Bild: Gerry Angus/Icon Sportswire/All Over Press Leo Komarov,aleksander ovetjkin

– Det är otroligt jobbigt, fortsätter rivjärnet.

Samtliga tre matcher mellan grundserieettan Washington och wild card-Toronto har gått till förlängning. Utmattande och prövande, men något som åtminstone Torontotruppen var förberedda på.

– Man måste vara redo för att spela sju matcher varje serie. Det blir tuffare och tuffare hela tiden, säger Komarov till Iltasanomat efter matchen.