Hoppa till huvudinnehåll

Rösta på Naturväktarnas vårbild 2017

Tussilago vid stranden med texten "Årets vårbild?"
Tussilago vid stranden med texten "Årets vårbild?" Bild: Frida Lönnros naturväktarnas vårbild 2017

Naturväktarnas Facebookgrupp har samlat 3300 naturintresserade (18.4.2017) som delar med sig av upplevelser, frågor och framförallt bilder. Nu är det dags för oss att välja en ny omslagsbild för gruppen. För vi skall väl tro på att våren kommer ordentligt trots att starten har varit trög.

Två av gruppens medlemmar Sam Fröjdö och Ulla Westerlund föreslog att vi skulle ordna en lekfull bildutmaning under påskhelgen. Vi fick in ett 20-tal bilder och gjorde ett urval på 15 bilder som du nu kan rösta på. Vi beslöt att alla deltar med en bild, valde endast bilder av vild natur och gallrade bort bilder som inte var liggande. Slutresultatet ser du här.

Nu är det bara för dig att avgöra vilken bild som skall få äran att fungera som vår omslagsbild. Du kan rösta på hur många bilder som helst t.o.m. fredag 21.4. kl 12.00. Priset är ära och berömmelse och en pallplats på Naturväktarsidan.

Obs! Alla bilder kommer att beskäras så att dom passar som omslagsbild.

Rösta på Naturväktarnas vårbild 2017

 • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

  Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

  Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

 • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

  Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

  Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

 • USA: Julens högtidshandel är igång

  Ny slags julhandel:Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday.

  Thanksgiving och Black Friday präglar starten på handelns helg i USA. På måndag blir det Cyber Monday. Sen är den amerikanska julhandeln i full gång. 560 dollar är gåvobudgeten för medelamerikanen.

Läs också

Natur

Nyligen publicerat - Natur