Hoppa till huvudinnehåll

SFP uppvaktar Sipilä om sysselsättningen

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Anna-Maja Henriksson

SFP:s partiledare Anna-Maja Henriksson och svenska riksdagsgruppens ordförande Stefan Wallin träffar i dag statsminister Juha Sipilä (C) för att lägga fram SFP:s förslag om hur sysselsättningen kunde förbättras.

Svenska riksdagsgruppen lade i höstas fram tio förslag om hur sysselsättningen kan förbättras. De förslagen har utvecklats inför dagens möte.

Bakgrunden till träffen ligger i höstens budgetdebatt där Sipilä sade att han gärna tar emot förslag om sysselsättningen av oppositionen och att SFP skulle kunna ta en ledande roll i frågan. Men SFP och vänsterpartierna har olika syn på frågan och till exempel Socialdemokraterna var inte intresserade av att medverka. SFP vill ändå lägga fram sina förslag.

- Finland måste skapa mera jobb och få flera skattebetalare för att vi ska kunna upprätthålla välfärdssamhället. Vi erbjuder gärna våra förslag till regeringen utan upphovsrättsliga anspråk, säger Stefan Wallin i ett pressmeddelande.

- Vi har inte råd att vänta. Finland måste förnya arbetslivet och det behövs konkreta åtgärder som skapar nya jobb och som förbättrar sysselsättningsklimatet, säger i sin tur Anna-Maja Henriksson.

(FNB)

Läs också