Hoppa till huvudinnehåll

Agenten: Minst tio klubbar har visat intresse för Thorell

Erik Thorell, TPS, hösten 2016.
Erik Thorell, TPS, hösten 2016. Erik Thorell, TPS, hösten 2016. Bild: Matti Raivio / All Over Press Erik Thorell,HC TPS (ishockey)

I början av april uppgav tidningen Iltalehti att TPS succésvensk Erik Thorell spelar för HIFK den kommande säsongen. Svenskens agent Michael Rosell bekräftar att TPS tappar sin skyttekung och att HIFK är en av klubbarna som nu är med i bilden. Men totalt sett har över tio klubbar visat intresse för Thorell.

- Det är klart att det finns rykten om en bra spelare som har haft en fantastiskt bra säsong i TPS. Men att han redan skulle vara klar för HIFK får stå för den tidningen. Jag kommenterar inte vad kvällstidningar skriver. Vi har valt att gå vidare med vissa klubbar, men ingenting är hugget i sten ännu. Så vi får se var han hamnar. När någonting är klart förväntar jag mig att den klubben går ut med det, säger Michael Rosell till Yle Åboland.

Något som Michael Rosell däremot alltså kan bekräfta är att Erik Thorells tid i TPS är över.

- Det handlar om lite för mycket pengar för TPS och därför blir det ingen fortsättning där. TPS var självklart med i bilden från början med tanke på Thorells säsong, men hans tid där är över. I alla fall för den här gången.

Intresse från Sverige, Finland, Ryssland och Schweiz

Enligt agenten har Karlstadsonen som innan den gångna säsongen i TPS har representerat de svenska klubbarna Färjestad, Rögle, Karlskrona och Karlskoga nu fått fyra till fem konkreta bud. Totalt sett har minst tio klubbar visat intresse.

- Det har varit ett bra tryck med klubbar som har visat intresse. Det handlar om tre-fyra svenska lag, lika många finska och lika många KHL-lag, plus en klubb i Schweiz. Det behöver inte alltid handla om ett kontraktsförslag som skickas till mig, det kan också vara ett snabbt bud som kommer via SMS.

Tidningen Iltalehti skrev redan den 7 april att Thorell skulle vara klar för HIFK. Din kommentar till det?

- HIFK har också varit med i bilden från början. Precis som TPS var. Det kan jag bekräfta.

25-årige Erik Thorell slutade trea i FM-ligans skytteliga i grundserien. Färjestadfostrade Thorell stod för 24 mål på 56 matcher.

Spelarstatistik Erik Thorell

Läs också