Hoppa till huvudinnehåll

Fox News sparkar populära programledaren Bill O'Reilly

En kvinna håller upp ett plakat med Fox-programledaren Bill O'Reillys ansikte.
En kvinna håller upp ett plakat med Fox-programledaren Bill O'Reillys ansikte. En kvinna håller upp ett plakat med Fox-programledaren Bill O'Reillys ansikte. Bild: EPA/JUSTIN LANE Bill O'Reilly

Den amerikanska programledaren Bill O’Reilly har förlorat sitt jobb på tv-kanalen Fox News Channel efter anklagelser om sexuella trakasserier.

Tv-kanalen meddelar att man efter noggrann övervägning tillsammans med O’Reilly beslutat att programledaren inte kommer att återvända till sitt jobb.

Den ursprungliga planen var att O’Reilly skulle ha återvänt till kanalen på måndag efter en tids semester.

För ett par veckor sedan rapporterade tidningen The New York Times att O’Reilly betalat fem kvinnor 13 miljoner dollar för att de inte skulle väcka åtal mot honom. Samtidigt drog många betydelsefulla annonsörer sig ur programmet The O’Reilly Factor som är kanalens populäraste nyhetsprogram.

The O’Reilly Factor har i genomsnitt 4 miljoner tittare. O’Reilly har lett programmet i 21 år.

AP

 • Friidrottsintresserade samlade på Karlsplan

  Vi åkte dit för att höra publikens röster.

  I dag inleddes lag-EM i friidrott på Karlsplan i Vasa där nästan 800 idrottare från 12 länder deltar. Vi åkte till Karlsplan för att höra varför publiken tog sig dit under midsommardagen.

 • Kallt väder räddar liv – men alltför många kör båt i fyllan

  Än så länge har olyckorna under midsommaren varit få.

  Än så länge har olyckorna under midsommaren varit relativt få. Enligt Richard Vaenerberg vid Helsingfors båtpolis är det främst tack vare veckoslutets låga temperaturer. Från en säkerhetssynpunkt är nämligen kallt väder bra väder.

 • Ex-gerillasoldat flydde Colombias djungel till Helsingfors - “Fredsprocessen är ett spel för gallerierna”

  På måndagen ska alla Farcs vapen vara bakom lås och bom.

  På måndagen ska Farc-gerillans alla vapen vara inlämnade och inlåsta i en container som övervakas av FN. Men den över 50 år långa konflikten går inte att avsluta så där bara, säger colombianen Misael Grimaldo som flytt gerillakriget ända till Finland. Nya kriminella grupper fyller det tomrum som Farc har lämnat efter sig.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes