Hoppa till huvudinnehåll

Fox News sparkar populära programledaren Bill O'Reilly

En kvinna håller upp ett plakat med Fox-programledaren Bill O'Reillys ansikte.
En kvinna håller upp ett plakat med Fox-programledaren Bill O'Reillys ansikte. En kvinna håller upp ett plakat med Fox-programledaren Bill O'Reillys ansikte. Bild: EPA/JUSTIN LANE Bill O'Reilly

Den amerikanska programledaren Bill O’Reilly har förlorat sitt jobb på tv-kanalen Fox News Channel efter anklagelser om sexuella trakasserier.

Tv-kanalen meddelar att man efter noggrann övervägning tillsammans med O’Reilly beslutat att programledaren inte kommer att återvända till sitt jobb.

Den ursprungliga planen var att O’Reilly skulle ha återvänt till kanalen på måndag efter en tids semester.

För ett par veckor sedan rapporterade tidningen The New York Times att O’Reilly betalat fem kvinnor 13 miljoner dollar för att de inte skulle väcka åtal mot honom. Samtidigt drog många betydelsefulla annonsörer sig ur programmet The O’Reilly Factor som är kanalens populäraste nyhetsprogram.

The O’Reilly Factor har i genomsnitt 4 miljoner tittare. O’Reilly har lett programmet i 21 år.

AP

 • Privatiseringen av veterinärtjänster oroar

  Vem ska ta hand om landsbygden?

  De kommunala veterinärerna är oroade över att veterinärservicen kan privatiseras i och med social- och hälsovårdsreformen. - Det är dåligt för djurägare på landsbygden, säger tillsynsveterinären Miia Viitala.

 • Åboskolor erbjuder samtalsstöd åt elever vid behov

  Terrordådet behandlas vid behov i början av skoldagen.

  Åboskolorna kommer att reservera tid på måndag för att prata om fredagens terrordåd. Skolväsendet har en plan för hur man gör under dylika situationer, och den planen ska man nu följa.

 • Hyfsad turistsäsong i Österbotten

  Vädret en utmaning.

  Det nyckfulla vädret har stundtals ställt till det för turismnäringen i sommar. En rundringning till några av städerna i Österbotten visar att man ändå är rätt så nöjda med hur säsongen har utfallit.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes