Hoppa till huvudinnehåll

Inga specialaffärer vid Genvägen i Ekenäs

Ett bildmontage som visar hur fyra stora låga affärs- och andra hus placeras på ett område. Husen omges av parkeringsområden och parkaktig skog.
Så här kunde det se ut enligt planen för området. Ett bildmontage som visar hur fyra stora låga affärs- och andra hus placeras på ett område. Husen omges av parkeringsområden och parkaktig skog. Bild: Raseborgs stad affärsområde plan,Raseborg,Ekenäs,Västnyland

Det ska inte få finnas specialiserade affärer i det nya affärskvarteret vid Genvägen i Ekenäs. Det anser närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM).

Raseborgs stadsfullmäktige godkände på tisdagen (18.4) en ändring i detaljplanen som NTM-centralen krävde.

Stadsfullmäktige godkände ursprungligen detaljplanen i mitten av februari. Men NTM-centralen krävde en precision om att det inte tillåts centrumliknande affärer i kvarteret.

Planläggningsnämndens ordförande Sven Holmberg (SFP) förklarade för stadsfullmäktige att det betyder att det inte får finnas specialiserade affärer som till exempel guldsmedsaffärer i kvarteret. Däremot får det finnas affärer som säljer alla möjliga olika varor.

Stadsfullmäktige godkände ändringen efter Holmbergs precision.

Enligt detaljplanen får det inte finnas fler än fem affärer i området eftersom det inte ska uppstå en osund konkurrens med småaffärer och butiker i Ekenäs centrum.

Den totala affärsytan är 3 000 kvadratmeter.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland