Hoppa till huvudinnehåll

Klassrum stängs i Linnajoen koulu medan inneluften utreds

Skolan Linnajoen koulu i Borgå
Linnajoen koulu i Borgå (arkivbild). Skolan Linnajoen koulu i Borgå Bild: YLE linnajoen koulu

I Linnajoen koulu ska inneluften i den nyaste tillbyggnaden undersökas. Lärare som arbetar i lokalerna har fått symptom som kan bero på inomhusluften.

I den nya tillbyggnaden finns klassrum för konstämnen och huslig ekonomi. Lärare som arbetar i de här klassrummen har berättat att de fått symptom som kan bero på inomhusluften.

– Undervisningen i huslig ekonomi flyttas till tillfälliga lokaler på Keskuskoulus gård för tiden då undersökningarna och ytterligare utredningarna pågår. Undervisningen under resten av våren har planerats så att undervisningen enligt läroplanen kan ges annanstans än i klassrummet för huslig ekonomi, säger rektor Päivi Outinen i ett pressmeddelande.

Undersökningen ska vara klar i slutet av maj.

Ventilationskanaler ska putsas

En rapport om ventilationen i tillbyggnaden blev färdig under påskveckan. Enligt rapporten förekommer det i klassrummen både lindrigt undertryck och övertryck. Mängden damm i rummen anses vara normal.

Ventilationskanalerna ska sotas och ventilerna rensas, och luftmängderna regleras. Det här arbetet inleds i början av juni.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland