Hoppa till huvudinnehåll

Marjamäki hyllar debutanten: ”Som gjord för vårt spel”

Lauri Marjamäki.
Lauri Marjamäki hade mycket att vara tillfreds med efter matchen mot Slovakien. Lauri Marjamäki. Bild: All Over Press Lauri Marjamäki

Lauri Marjamäki fick se landslagsdebutanten Julius Honka ta för sig direkt. Det var bara en av många saker som fick förbundskaptenen att le i Slovakien.

Finland tog sig i kragen och slog Slovakien med 3–0. Det allra mesta gladde förbundskaptenen Lauri Marjamäki.

– En nolla, två powerplaymål, två starka insatser av våra nya spelare, säger han i Yles tv-intervju och fortsätter:

– I lördags var vi inte där alls. Nu startade vi riktigt bra och spelade bra med pucken. I den tredje perioden spelade vi smart.

"Gillade honom mycket"

Den ena debutanten var snäppet intressantare än den andre. Atte Ohtamaa har vi sett många gånger i lejonen. I kväll var första gången som vi fick stifta bekantskap med Julius Honka i landslaget.

Backen fick mycket beröm av Yles expert Tomek Valtonen och Marjamäki håller med.

– Jag gillade honom mycket. Han var som gjord för vårt spel med sitt spel med pucken. Han fick en väldigt bra start här.

Julius Honka.
Julius Honka tillhör Dallas Stars. Julius Honka. Bild: All Over Press Julius Honka

"Känner stor tilltro"

För Finlands del återstår nu fyra matcher innan VM-gruppspelet i Paris startar. Först spelar laget en landskamp till mot Slovakien på fredag. Sedan väntar tre EHT-matcher i Tjeckien på fyra dagar nästa vecka.

– Vi har haft många bra dagar under de här veckorna. Vi går framåt hela tiden och tar med oss alla erfarenheter. Jag känner stor tilltro på det vi gör, säger Marjamäki.

Finland startar VM den 5 maj mot Vitryssland. Lejonen spelar åtminstone hela gruppspelet i Paris.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport