Hoppa till huvudinnehåll

Polisen: 1 300 har åkt fast för fortkörning

En trafiksäkerhetskamera på riksväg 25
En trafiksäkerhetskamera på riksväg 25 Bild: Yle/Linus Westerlund Riksväg 25,Ekenäs,Trafiksäkerhetskamera,Västnyland,vinter

Hela 1 300 bilister har åkt fast för fortkörning hittills i dag, meddelade polisen på eftermiddagen.

Polisen har intensifierad övervakning på vägarna, och det har resulterat i en hel del fortkörningsböter.

Av de sammanlagt ungefär 1 300 som har åkt fast är det över 1 000 som får sina böter på grund av automatisk hastighetsövervakning.

Den intensifierade övervakningen på vägarna pågår samtidigt i över 20 länder runt om i Europa. Övervakningen började i morse, och den avslutas ett dygn senare, alltså på torsdag morgon.

När en liknande intensifierad övervakning ordnades i fjol var det sammanlagt ungefär 5 000 bilister som fick fortkörningsböter.

Överkommissarie Dennis Pasterstein säger att 75 procent av dem som åkte fast i fjol gjorde det på grund av polisens kameraövervakning som består dels de hastighetskameror som finns runtom i landet och del av polisens kameraförsedda bilar.

Pasterstein säger att kameraförsedda bilar används mycket flitigt under den intensifierade övervakningen.

 • Vintern närmar sig – premiär i Finlands cup i Vuokatti

  Sex tävlingsorter för Finlands cup på skidor 2017-2018.

  Den första snön har redan fallit i Lappland och till veckoslutet blir det också längdskidåkningspremiär på Yles kanaler när det första av totalt sex tävlingsveckoslut i Finlands Cup på skidor går av stapeln i Vuokatti.

 • Polisen söker misstänkt pyroman i Vanda

  Fyra bilar antändes i Håkansböle, polisen ber om tips.

  Fyra bilar antändes under veckoslutet i Håkansböle i Vanda. Polisinrättningen i Östra Nyland ber nu om hjälp av möjliga ögonvittnen.

 • Babyluckor kan bli verklighet i Danmark

  Förslaget ogillas av danska barnmorskor.

  En majoritet av ledamöterna i det danska Folketinget är för ett förslag om så kallade babyluckor, där oönskade spädbarn kan lämnas in.

 • Historier om sexmissbruk sprider sig från filmvärlden

  #metoo-rörelsen har nått USA:s senat.

  Kvinnor är utsatta oberoende av yrke. Nu berättar fyra amerikanska senatorer om sina sextrakasseriminnen, för tv-kanalen CBS: Det behövs en kulturell förändring. Det räcker inte med en kvinnorörelse där vi berättar för varandra, säger senatorerna. Samtidigt fortsätter Harvey Weinsteins behandling för sexmissbruk i en ny fas.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes