Hoppa till huvudinnehåll

Puljujärvi om VM-beskedet: ”En supergrej”

Jesse Puljujärvi.
Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi och Patrik Laine bildade en superkedja under JVM i Helsingfors. Nu återförenas två tredjedelar av enheten i A-landslaget. Jesse Puljujärvi. Bild: Yle/Tomi Hänninen Jesse Puljujärvi

Jesse Puljujärvi får tillstånd att åka över till Europa och VM. Det tänder honom på allvar. ”Energi finns det gott om”, säger han till Ilta-Sanomat.

I kväll kom en hockeynyhet som många finländare ville läsa om. Edmonton Oilers väljer att släppa iväg Jesse Puljujärvi till Finlands uppladdning inför ishockey-VM.

I en intervju med Ilta-Sanomat kommenterar han beskedet så här:

– Det här är en supergrej. Jag har ju tittat på VM sedan jag var liten. Nu får jag chansen att spela själv. Jag väntar ivrigt på mästerskapet.

"Bra lösning för mig"

Puljujärvi kommer att spela i EHT-turneringen i Tjeckien nästa vecka. Sedan lär det bli VM-spel i Paris.

Det finns ändå ett litet om. Edmonton kan kalla tillbaka honom när som helst under turneringen om laget drabbas av skador eller andra problem.

– Jag är redo att åka tillbaka dit om något händer där, men nu fokuserar jag på lejonens matcher, säger Puljujärvi.

– Landslaget ville ha med mig och där får jag spela. Då var alla överens om att det lönar sig att jag åker till VM. Det här var en bra lösning för mig. Jag får inte spela just nu i Edmonton.

Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers
Jesse Puljujörvi fick ingen pangsäsong som rookie i NHL. Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers Bild: All Over Press Jesse Puljujärvi,Edmonton Oilers,ishockey,NHL

"Gott om energi"

Under säsongen har Puljujärvi spelat i både NHL och AHL. Totalt blev det 28 grundseriematcher för Edmonton, poängsaldot blev 1+7=8 poäng. I AHL blev det 12+16=28 poäng på 39 matcher.

Nu säger han att han är taggad på fler matcher.

– Energi finns det gott om. Jag har inte varit på topp i de senaste matcherna, men trots det har våren gått helt okej. Jag tror också det hjälper att jag får träna med finländare och snacka med dem. Jag borde vara i bra form när VM startar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport