Hoppa till huvudinnehåll

Skam och skandal: Fotbollsprofiler rasade efter domarmissarna

Viktor Kassai i mitten blåser av matchen, Real Madrid-spelare jublar och Bayern Münchens spelare surar.
Viktor Kassais domarteams insats fick många att gå i taket. Viktor Kassai i mitten blåser av matchen, Real Madrid-spelare jublar och Bayern Münchens spelare surar. Bild: All Over Press FC Bayern München (fotboll),Fotbollsdomare,Real Madrid,Uefa Champions League,Viktor Kassai

Efter minst ett missat offsidemål och ett tveksamt rött kort hamnade domarna i fokus i stormötet mellan Real Madrid och Bayern München. Christian Vieri och Tim Sparv hörde till kritikerna.

Det ungerska domarteamet hade inte sin bästa dag på jobbet i Madrid.

Många var redan upprörda då Arturo Vidal utvisades i slutet av ordinarie matchtid i Champions League-mötet – i förlängningen kokade det över.

Cristiano Ronaldos avgörande 2–2-mål gjordes ur ett solklart offsideläge, också 3–2-målet kunde det ha flaggats för offside.

Hoppa över Twitterpostning

Många fotbollsprofiler uttalade sig kritiskt på Twitter.

– Huvuddomaren och linjedomaren är skamliga. Uselt, skrev den före detta italienska storspelaren Christian Vieri.

Hoppa över Twitterpostning

Barcelona-försvararen Gerard Pique hade svårt att smälta att ärkerivalen fick domsluten med sig och uttryckte sin frustration på ett minimalistiskt sätt: tre punkter.

Hoppa över Twitterpostning

Michael Ballack, som spelade fyra säsonger för Bayern i början av 2000-talet, kallade det inträffade en skandal.

Hoppa över Twitterpostning

Också Tim Sparv var upprörd.

Hoppa över Twitterpostning

Debatten om videoteknologi blossade upp

Evighetsfrågan om hur mycket teknologin ska påverka i dagens toppfotboll blossade upp efter matchen. I till exempel klubblags-VM finns det redan videodomare.

Bayern-tränaren Carlo Ancelotti hoppas på att Champions League snabbt ska införa teknologin. Enligt Ancelotti tyckte också Real-tränaren Zinedine Zidane att domarna uppträtt dåligt i matchen.

– I en kvartsfinal måste du ha en domare med mer … jag vet inte … kvalitet. Eller ha video. För många fel inträffade, sade Ancelotti enligt Independent.

Carlo Ancelotti med en boll i handen.
Carlo Ancelotti vill ha videoteknologi. Carlo Ancelotti med en boll i handen. Bild: All Over Press Carlo Ancelotti,Uefa Champions League

Vindsnabbe yttern Arjen Robben valde också att kritisera domaren efter slutvisslingen.

– Det var synd eftersom ett av fotbollens skyltfönster avgjordes av någon som höll i en visselpipa, sade Robben enligt Sport.

Semifinalisterna klarnar på onsdag

Real Madrid vann med 4–2 efter förlängning och är klar för semifinal. Också Atletico Madrid gick vidare på tisdag.

På onsdag göra Barcelona och Juventus upp om en semifinalplats, medan Monaco och Borussia Dortmund möts i det andra matchparet.

 • Barn på stranden i Ho Chi Min.

  Björn Ådahl: Ojämlik utveckling i mångsidigt Vietnam

  Vietnams minoriteter lever långt från turisternas solkust.

  Vietnams minoriteter lever långt från den idylliska solkust som turisterna känner till. Svenska Yles medarbetare Björn Ådahl skriver om landets spirande ekonomi och de utsatta minoriteterna.

 • Brygga renoveras.

  Glädje i Dalsbruk efter att industriområdet äntligen såldes

  Nu hoppas man att affären blåser nytt liv i orten.

  Beskedet att kommunen och lokala företag köper upp Valsverksholmen i Dalsbruk tas emot med glädje på orten. De ortsbor som Yle Åboland talat med hoppas nu att affären blåser nytt liv i Dalsbruk.

 • Kimi Räikkönen.

  Blåvitt kalaskval – Räikkönen i första startledet

  Ferrari spände musklerna i kvalet i Sotji.

  Ferrari spände musklerna i kvalet i Sotji och tog en dubbelseger. Kimi Räikkönen gjorde säsongens överlägset bästa kval, men en liten miss gjorde att han inte tog pole position.

 • Polisbil.

  Polisen utreder dödsolycka i Nådendal

  Ung man föll i vattnet från klipporna vid Kopparberget.

  Polisen undersöker en dödsolycka som inträffade i Nådendal natten mot lördagen. En ung man föll i vattnet från klipporna vid Kopparberget invid stadens centrum.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Sport