Hoppa till huvudinnehåll

Terry tackar Chelseafansen – nu söker han ny klubb

John Terry.
Alltid blå. Det mantrat har John Terry levt efter hela sin proffskarriär. Nu blir det något annat. John Terry. Bild: EPA John Terry

Ikonen John Terry lämnar Stamford Bridge efter den här säsongen. Mittbacken meddelar däremot att han vill fortsätta sin spelarkarriär.

I måndags bekräftade John Terry att han kommer att avsluta sin långa sejour i Chelsea i vår. Efter tjugotvå år i klubben tar han farväl av Londonklubben.

Däremot säger han inte adjö till fotbollen. I ett brev till Chelseasupportrarna tackar han dem för stödet, men också att han söker efter en ny klubb.

– Känslorna har varit överväldigande. Det här har varit det tuffaste beslutet i mitt liv, men jag har alltid velat lämna på rätt sätt och vid rätt tidpunkt. Det ögonblicket har kommit nu.

– Jag känner att jag fortfarande har fotboll i mig, men förstår att möjligheterna i Chelsea kommer att vara begränsade. Därför är det dags för en ny utmaning.

Vunnit fjorton titlar

Terry debuterade i Chelsea 1998. Under åren i klubben har han sammanlagt vunnit fjorton stora titlar. Bland annat finns fyra Premier League-titlar och en Champions League-titel på meritlistan.

– Att ha varit en del av klubbens utveckling har inspirerat mig att göra mitt allra bästa. Vi blev en av de största klubbarna i världen och jag vill tacka ägaren Roman Abramovitj.

– Jag kan aldrig beskriva med ord hur mycket kärlek jag känner till fansen. Att stå som kapten har varit en av de stoltaste sakerna i mitt liv. Jag ser fram emot att återvända till klubben i någon form i framtiden.

Den här säsongen har Terry fått finna sig i att sitta på bänken. Trettiosexåringen har inte varit en del av Antonio Contes planer och han har bara spelat i fem ligamatcher.