Hoppa till huvudinnehåll

Ung kvinna flög flera meter - blev påkörd av buss utanför Kampens busstation

kampen
Kvinnan blev påkörd strax utanför Kampens busstation i Helsingfors. kampen Bild: YLE/Tobias Silvander helsingfors,huvudstadsregionen,kampen

En kvinna i 20-årsåldern blev påkörd av en buss utanför Kampens busstation i Helsingfors på onsdagseftermiddagen. Kvinnan flög flera meter framåt och fördes till sjukhus. Bussens vindruta gick sönder.

Helsingforspolisen uppger att händelsen skedde tjugo före två på onsdagseftermiddagen på Lappbrinken 2, det vill säga där bussarna som går mot Esbo åker in och ut i Kampens busstation.

- Bussen körde på en fotgängare, en kvinna i 20-årsåldern, när hon gick över gatan. Krocken var häftig. Bussens vindruta och strålkastare gick sönder, säger överkommissarie Jorma Makkonen vid Helsingforspolisen.

Bussen var på väg till busstationen.

- Fotgängaren fördes till sjukhus, men var vid medvetande. Hon flög 3-4 meter framåt och fick första hjälpen på platsen. Omfattningen på kvinnans skador känner vi inte till, säger Makkonen.

Busschauffören misstänks nu för äventyrande av trafiksäkerheten. Chauffören var inte alkoholpåverkad.

 • Snö på en bilvindruta

  Uselt väglag - den som har sommardäck uppmanas vara försiktig

  Snö på många håll också på valborgsmässoaftonen.

  Snöfallet har ställt till med problem i trafiken i nästan hela landet och det ser inte mycket ljusare ut på valborgsmässoaftonen. Vägtrafikcentralen uppmanar bilisterna att vara mycket försiktiga - i synnerhet de som redan har bytt till sommardäck.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen