Hoppa till huvudinnehåll

Ung kvinna flög flera meter - blev påkörd av buss utanför Kampens busstation

kampen
Kvinnan blev påkörd strax utanför Kampens busstation i Helsingfors. kampen Bild: YLE/Tobias Silvander kampen

En kvinna i 20-årsåldern blev påkörd av en buss utanför Kampens busstation i Helsingfors på onsdagseftermiddagen. Kvinnan flög flera meter framåt och fördes till sjukhus. Bussens vindruta gick sönder.

Helsingforspolisen uppger att händelsen skedde tjugo före två på onsdagseftermiddagen på Lappbrinken 2, det vill säga där bussarna som går mot Esbo åker in och ut i Kampens busstation.

- Bussen körde på en fotgängare, en kvinna i 20-årsåldern, när hon gick över gatan. Krocken var häftig. Bussens vindruta och strålkastare gick sönder, säger överkommissarie Jorma Makkonen vid Helsingforspolisen.

Bussen var på väg till busstationen.

- Fotgängaren fördes till sjukhus, men var vid medvetande. Hon flög 3-4 meter framåt och fick första hjälpen på platsen. Omfattningen på kvinnans skador känner vi inte till, säger Makkonen.

Busschauffören misstänks nu för äventyrande av trafiksäkerheten. Chauffören var inte alkoholpåverkad.

 • Raseborg sväljer inte Nordkalks stora planer i Svartå

  Miljö- och byggnadsnämnden vill begränsa maximimängden.

  Företaget Nordkalk vill bryta nästan fyra gånger mera kalksten i framtiden vid sitt kalkbrott i Svartå. Miljö- och byggnadsnämnden i Raseborg vill att myndigheterna begränsar maximimängderna kalk- och sidosten som bryts och krossas.

 • Rysk OS-vinnare livstidsavstängd

  IOK fortsätter att straffar ryska idrottare.

  Fyra ryska skidåkare är avstängda på livstid från OS. Nu har Internationella olympiska kommittén (IOK) stängt av fyra skeletonåkare, också de på livstid, skriver IOK på sin webbplats.

 • AV-teatern skvallrar om blodig fars

  Det skrattas åt överklassen i AV-teaterns nya pjäs Skvaller.

  Det skrattas åt överklassen i AV-teaterns nya pjäs "Skvaller". På scenen ses i år också bekanta ansikten från sommarteatrar i södra Finland.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen