Hoppa till huvudinnehåll

Charlotta & The Napkins och Paulina Biström utmanar Vegatoppen - rösta här!

Charlotta & The Napkins
Charlotta & The Napkins utmanar Vegatoppen Charlotta & The Napkins Bild: Privat charlotta & the napkins

Dags för två österbottniska men väldigt olika artister att utmana vegatoppen. Utmanarna den här veckan tävlar mot Christer Nordström som tagit sig upp på Vegatoppen. Vem röstar du på den här veckan?

Charlotta & The Napkins charmar med soulmusik

Soul, hjärta och smärta som får dig att dansa. Så kunde man kanske beskriva Charlotta & The Napkins musik. Gruppen består av nio medlemmar från både Helsingfors och Jakobstad.

- Vi älskar den här typen av musik och det är alltid en glädje att få stå på scen och sjunga inför en publik berättar Charlotta Kerbs.

- 2009 var året då vi beslöt att starta gruppen och vi utvecklas hela tiden. Nu har vi släppt ut vår nya skiva Genuine och det ska bli riktigt spännande att se hur publiken gillar vår musik. Låten Falling for you representerar
rätt väl vårt sound och vilken typ av musik vid gör berättar Charlotta.

Paulina Biström
Paulina Biström sjunger Lena Stenlunds visor. Paulina Biström Bild: Julia Lillkvist paulina biström

Vindla min väg - Nya finlandssvenska visor

Den finlandssvenska visan har långa traditioner och nu är det dags för nyskrivna visor att få se dagens ljus. Lena Stenlund från Jakobstad har skivit text och musik till en ny skiva som heter Vindla min väg.

- Jag får min inspiration ifrån livet, naturen ja allt som berör människan på ett eller annat sätt. Ibland är det musiken som kommer först men visst händer det att texten är det som först tar form.

- Paulina Biström och bandet är otroligt duktiga. Det känns så roligt att det är just det här gänget som tolkar min text och musik berättar Lena Stenlund.

Så här fördelade sig rösterna i Vegatoppen nr 15:

Christer Nordström klättrar upp på Vegatoppens första plats med låten Spela. Däremot räckte inte rösterna till för Sven Boom och Guns Rosor, vilket betyder att de inte längre finns med på listan.

1. Christer Nordström / Spela: 16.14 %
2. Stella Jonasson / Din ängel: 14.06 %
3. Vasas Flora och Fauna / En invasiv art: 12.63 %
4. Thomas Lundin / Tänk om allt är som det ska: 11.93 %
5. Jepokryddona / Jack Lintel's Jig: 9.82 %
6. Sam´s Garage / The Flame: 9.1 %
7. Hanna Lagerström / 02:51: 8.07 %
8. Jonzons / För att vi ska få ha varann: 8.07 %
------------------------------------------------------------
9. Sven Boom / Av ständig oro: 5.26 %
10. Guns Rosor / Ein flickå från lande: 4.91 %

Rösta på Vegatoppen nr 16 här!

Enkäten är stängd

Resultaten från Vegatoppen nummer 16 presenteras torsdag 27.4.2017 kl. 20.03 med repris lördag 29.3.2017 kl. 21.03. Då får du veta om utmanarna Charlotta & The Napkins och Paulina Biström tar sig upp på Vegatoppen och hur det går för listans övriga låtar och artister.

Vi vill gärna höra vad du tycker om låtarna! Kommentera i kommentarsfältet under artikeln.

Vegatoppen i Yle Vega, torsdagar kl.19:22, i repris på lördagar kl.21:03 och på Arenan i 30 dagar.

Så här fungerar Vegatoppen

Vegatoppen satsar på finlandssvensk musik, det vill säga musik som antingen framförs på finlandssvenska eller på andra språk men vars upphovsmän- och kvinnor har finlandssvenska rötter.

I varje program presenteras tio låtar, två av dessa är veckans utmanare. De två låtar som får minst röster faller ut.

För att kunna rösta måste du skapa en Yle-profil. Mera information hittar du i användarinstruktionerna.

Du kan rösta på en låt. Röstningen avslutas varje tisdag kl.24.00.

Vegatoppen sänds i Yle Vega torsdagar kl.19.22 och i repris lördagar kl.21.03. Redaktör för programmet är Jukka Isojoki.

Sitter du kanske själv på låtmaterial där hemma som du önskar att skulle höras av en större publik? Ta då kontakt med Johan Lindroos, johan.lindroos@yle.fi och gör honom medveten om att du och din musik existerar. Då finns det också en möjlighet att du kan bli en av utmanarna på Vegatoppen.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje

 • Beyoncé- och rapyoga är den nya trenden

  Katja-Maria Taavitsainen drar Beyoncé och rapyoga.

  Dagens människor har ofta bråttom och skulle behöva komma i kontakt med sina kroppar, säger artisten och danskoreografen Katja-Maria "Katti Meu" Taavitsainen. Hon har skapat en yogaform som kan vara lösningen på de här, nämligen Beyoncé- och rapyoga där populärkultur och österländsk andlighet kombineras.

 • Stort intresse för författarskola i Karis

  Av 61 sökande har 14 antagits till författarskolan.

  Författarutbildningen vid Västra Nylands folkhögskola i Karis har fått ta emot många ansökningar. Av 61 sökande har 14 antagits till författarskolan.

 • Daniel Craig fortsätter som James Bond

  Blir också skådespelarens sista i rollen som 007.

  Efter månader av spekulationer och rykten bekräftar nu skådespelaren Daniel Craig att han återkommer en sista gång i rollen som den brittiska agenten 007.

 • Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland

  Kom med och upplev Föredragsmaraton!

  Den 8–9 september händer något som aldrig hänt förut: över 60 forskare och experter samlas på Svenska Teatern i Helsingfors för att ge inspirerande kortföredrag om Finland – i hela 24 timmar. Föredragen handlar om allt från babylådan, Mannerheim och mode till torkskåp, krig, slang och snus.

 • Tysk barnfilm ska locka turister till Karleby

  Filmen "Matti und Sami" ska ge staden synlighet.

  I Karleby pågår som bäst inspelningen av den tyska barnfilmen "Matti und Sami". Från stadens håll hoppas man att projektet och den synlighet det ger ska locka turister.

 • Yrsa Grüne: Nyfikenheten har drivit mig

  "Det har alltid varit orden som har varit viktiga."

  Från beatlemania till Belgrad, från Brasilien till Banda Aceh. Utrikesjournalisten och ledarskribenten Yrsa Grüne tar oss i sitt sommarprat på en resa genom såväl arbetslivet som det personliga.

 • Varken havet eller Gud går att tämja

  Rebecka Stråhlman är aktuell med skivan Ut mot ett hav.

  Man kan dra en hel del paralleller mellan Gud och havet, säger Rebecka Stråhlman som är aktuell med en ny skiva. På havet och med Gud känner hon sig fri och trygg.