Hoppa till huvudinnehåll

Inbrott i Ekenäs centrum - igen

En bild av gågatan i Ekenäs. Många människor går på gatan.
Affärer på Kungsgatan har varit utsatta för inbrott. En bild av gågatan i Ekenäs. Många människor går på gatan. Bild: Yle/Marica Hildén Ekenäs,kungsgatan

Det var flera inbrott i affärer i centrum av Ekenäs natten mellan onsdagen och torsdagen. Polisen har fått anmälningar om sju inbrott och ett försök till inbrott.

Det är bland annat kontanter, kläder och skönhetsprodukter som stulits. Polisen meddelar att brottsrubriceringarna är stöld samt försök till stöld.

Polisen har inte gjort några gripanden. Den som sett något kan ringa Raseborgs polisstation på telefonnumret 0295 436 250.

Det finns i det här skedet inget som tyder på att det finns en koppling mellan dessa brott och de inbrott som tidigare gjorts i centrum av Ekenäs.

Flere brott i centrum på kort tid

Yle Västnyland har rapporterat om en del brott i centrala Ekenäs de senaste månaderna.

Under en inbrottsvåg i mitten av februari stals bland annat pengar.

Vid samma tider rånades klädbutiken Lindex under knivhot.

Också restaurang Santa Fe hade inbrott i slutet av fjolåret och fem personer misstänktes vara inblandade.

Företagare i centrum har skapat ett samarbete där de hjälper varandra vid hotfulla situationer. Det sker via en applikation på mobiltelefonen.

Artiklen är uppdaterad: Den tidigare artikeln nämnde att det varit två inbrott i två affärer och att någon försökt bryta sig in i ytterligare två affärer. Polisen kom med nya uppgifter på eftermiddagen.

 • Internt slagsmål i Bulls – kan betyda mera speltid för Markkanen

  Det kokar i Chicago Bulls trupp dagen innan säsongsstarten.

  Det hettade rejält till på Chicago Bulls träningar i tisdags, mitt under lagets förberedelser inför den stundande NBA-säsongen. Lauri Markkanens lagkamrater Nikola Mirotic och Bobby Portis rök ihop med varandra med följden att den förstnämnde togs in på sjukhus.

 • Matias Strandvall: "Mitt mål är inte att nå OS"

  Flytten till Vasa gav förbättrade träningsförhållanden.

  Cirkeln har slutit sig för skidåkaren Matias Strandvall. Han har återvänt till sina rötter i Vasa och Vörå och har fullt fokus på att ta revansch för OS-missen 2014. Men målet är inte att bara nå OS.

 • Borgåprofilen Joakim "Jocke" Lybeck är död

  Lybeck drev i flera år den legendariska Bar Mary

  Den omtyckta och kända Borgåprofilen Joakim Lybeck har avlidit i en olycka på måndag kväll. Han var politiker för De gröna, aktiv inom musiklivet i Borgå och jobbade med integration av invandrare.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland