Hoppa till huvudinnehåll

Inbrott i Ekenäs centrum - igen

En bild av gågatan i Ekenäs. Många människor går på gatan.
Affärer på Kungsgatan har varit utsatta för inbrott. En bild av gågatan i Ekenäs. Många människor går på gatan. Bild: Yle/Marica Hildén Ekenäs,kungsgatan

Det var flera inbrott i affärer i centrum av Ekenäs natten mellan onsdagen och torsdagen. Polisen har fått anmälningar om sju inbrott och ett försök till inbrott.

Det är bland annat kontanter, kläder och skönhetsprodukter som stulits. Polisen meddelar att brottsrubriceringarna är stöld samt försök till stöld.

Polisen har inte gjort några gripanden. Den som sett något kan ringa Raseborgs polisstation på telefonnumret 0295 436 250.

Det finns i det här skedet inget som tyder på att det finns en koppling mellan dessa brott och de inbrott som tidigare gjorts i centrum av Ekenäs.

Flere brott i centrum på kort tid

Yle Västnyland har rapporterat om en del brott i centrala Ekenäs de senaste månaderna.

Under en inbrottsvåg i mitten av februari stals bland annat pengar.

Vid samma tider rånades klädbutiken Lindex under knivhot.

Också restaurang Santa Fe hade inbrott i slutet av fjolåret och fem personer misstänktes vara inblandade.

Företagare i centrum har skapat ett samarbete där de hjälper varandra vid hotfulla situationer. Det sker via en applikation på mobiltelefonen.

Artiklen är uppdaterad: Den tidigare artikeln nämnde att det varit två inbrott i två affärer och att någon försökt bryta sig in i ytterligare två affärer. Polisen kom med nya uppgifter på eftermiddagen.

Läs också

Västnyland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Västnyland