Hoppa till huvudinnehåll

Ny tv- och radiochef och Arenachef till Svenska Yle

Svenska Yle har utsett två nya kanalchefer.

Unni Malmgren blir ny tv- och radiochef, vilket innebär att hon ansvarar för utgivningen i Yle Fem, Yle Vega och Yle X3M. Malmgren arbetar för tillfället som ansvarig producent för fakta och livsstil på Svenska Yle.

Tomas Lindh blir chef för Yle Arenan. Som Arenachef ansvarar Lindh för utgivningen, innehållshelheterna och utvecklingen av Arenan på svenska. Lindh arbetar för tillfället med programutveckling. Under våren har Lindh också arbetat med utvecklingen av Arenan på svenska.

“Våra kanaler når i dag en stor del av de svenskspråkiga i Finland. De nya kanalchefernas viktigaste uppgift blir att se till att vi är lika viktiga för publiken i framtiden”, säger Svenska Yles direktör Marit af Björkesten.

De nya kanalcheferna rapporterar till mediechefen Johanna Törn-Mangs. Unni Malmgren och Tomas Lindh tillträder den 1 maj 2017.

För mera information:
Marit af Björkesten, direktör, Svenska Yle, marit.af.bjorkesten@yle.fi

Bolaget

 • Yles Annvi Gardberg mottar årets Topeliuspris

  Lyhörd sanningssökare och en mångmedial grävande journalist.

  En lyhörd sanningssökare och en mångmedial grävande journalist som kompromisslöst står på journalistikens sida. Så lyder inledningen till den prismotivering som ger Svenska Yles grävande reporter Annvi Gardberg Topeliuspriset 2019.

 • Yle förnyar sin partimätning och ger mer bakgrundsinformation

  Mätningen har genomgått en visuell förnyelse.

  Den första partimätningen inför valvåren 2019 publiceras torsdag 10.1.2019. Mätningen har genomgått en visuell förnyelse och ger nu publiken mer bakgrundsinformation än tidigare. En annan nyhet är att det nu finns en simulator som konverterar väljarstödet (mätt i procent) till antal mandat i riksdagen.

 • Godkänn Yle-kontots nya användarvillkor innan den 2.1.2019

  Godkänn Yle-kontots nya användarvillkor innan den 2.1.2019

  Att trygga våra användares integritet är en hederssak för oss. Genom att godkänna användarvillkoren för ditt Yle-konto skyddar du samtidigt dina rättigheter när du använder Yles tjänster.