Hoppa till huvudinnehåll

OK tänka på utseendet - men inga skönhetsoperationer här inte

Manchester Unitedikoner på rad.
Skarpt klädda män Manchester Unitedikoner på rad. Bild: Tal Cohen / EPA / All Over Press david beckham,manchester united,nicky butt,paul scholes,phil neville,ryan giggs

Det blir allt vanligare att män låter plastikoperera sig för att se snyggare ut. Men de män vi talade med i Vasa skulle ändå inte själva genomgå en skönhetsoperation för att ha bättre chans att få ett jobb.

Däremot satsar flera av dem, bland annat Felix, på att hålla håret i snyggt skick. Jonatan å andra sidan, är absolut ingen klädsnobb men säger ändå så här:

- Jag har i alla fall börjat kamma mig oftare, så vi får se var det landar småningom.

Medvetna unga män

Kim påpekar å sin sida att han, som inget hår har, satsar en del på fina kläder och rakvatten. Oskar och Kaj säger att de tränar några gånger i veckan för att hålla sig i skick. Utöver det gäller det nu bara att sätta på sig något rent, helt och snyggt när man går ut.

Alla fem killarna tycker att det är helt naturligt att tänka på sitt utseende, och att var och en gör på sitt sätt. Men, som sagt, plastikkirurgi för att bättra på ens förutsättningar, är ingen god idé.

Inte längre tjejernas territorium

Camilla Björkskog jobbar i en modeaffär för män vid torget i Vasa. Hon tycker att de unga männen i stan är väldigt modemedvetna. De vet ofta vad de vill, men är ändå öppna för förslag som stärker helheten.

- Det finns många trendiga unga män i Vasa, härliga killar som bryr sig om det lilla extra. Tiderna har ändrats i det här hänseendet, säger hon. Det här är inte längre bara tjejernas territorium.

 • Snö på en bilvindruta

  Uselt väglag - den som har sommardäck uppmanas vara försiktig

  Snö på många håll också på valborgsmässoaftonen.

  Snöfallet har ställt till med problem i trafiken i nästan hela landet och det ser inte mycket ljusare ut på valborgsmässoaftonen. Vägtrafikcentralen uppmanar bilisterna att vara mycket försiktiga - i synnerhet de som redan har bytt till sommardäck.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Samhälle