Hoppa till huvudinnehåll

OK tänka på utseendet - men inga skönhetsoperationer här inte

Manchester Unitedikoner på rad.
Skarpt klädda män Manchester Unitedikoner på rad. Bild: Tal Cohen / EPA / All Over Press nicky butt

Det blir allt vanligare att män låter plastikoperera sig för att se snyggare ut. Men de män vi talade med i Vasa skulle ändå inte själva genomgå en skönhetsoperation för att ha bättre chans att få ett jobb.

Däremot satsar flera av dem, bland annat Felix, på att hålla håret i snyggt skick. Jonatan å andra sidan, är absolut ingen klädsnobb men säger ändå så här:

- Jag har i alla fall börjat kamma mig oftare, så vi får se var det landar småningom.

Medvetna unga män

Kim påpekar å sin sida att han, som inget hår har, satsar en del på fina kläder och rakvatten. Oskar och Kaj säger att de tränar några gånger i veckan för att hålla sig i skick. Utöver det gäller det nu bara att sätta på sig något rent, helt och snyggt när man går ut.

Alla fem killarna tycker att det är helt naturligt att tänka på sitt utseende, och att var och en gör på sitt sätt. Men, som sagt, plastikkirurgi för att bättra på ens förutsättningar, är ingen god idé.

Inte längre tjejernas territorium

Camilla Björkskog jobbar i en modeaffär för män vid torget i Vasa. Hon tycker att de unga männen i stan är väldigt modemedvetna. De vet ofta vad de vill, men är ändå öppna för förslag som stärker helheten.

- Det finns många trendiga unga män i Vasa, härliga killar som bryr sig om det lilla extra. Tiderna har ändrats i det här hänseendet, säger hon. Det här är inte längre bara tjejernas territorium.