Hoppa till huvudinnehåll

OK tänka på utseendet - men inga skönhetsoperationer här inte

Manchester Unitedikoner på rad.
Skarpt klädda män Manchester Unitedikoner på rad. Bild: Tal Cohen / EPA / All Over Press nicky butt

Det blir allt vanligare att män låter plastikoperera sig för att se snyggare ut. Men de män vi talade med i Vasa skulle ändå inte själva genomgå en skönhetsoperation för att ha bättre chans att få ett jobb.

Däremot satsar flera av dem, bland annat Felix, på att hålla håret i snyggt skick. Jonatan å andra sidan, är absolut ingen klädsnobb men säger ändå så här:

- Jag har i alla fall börjat kamma mig oftare, så vi får se var det landar småningom.

Medvetna unga män

Kim påpekar å sin sida att han, som inget hår har, satsar en del på fina kläder och rakvatten. Oskar och Kaj säger att de tränar några gånger i veckan för att hålla sig i skick. Utöver det gäller det nu bara att sätta på sig något rent, helt och snyggt när man går ut.

Alla fem killarna tycker att det är helt naturligt att tänka på sitt utseende, och att var och en gör på sitt sätt. Men, som sagt, plastikkirurgi för att bättra på ens förutsättningar, är ingen god idé.

Inte längre tjejernas territorium

Camilla Björkskog jobbar i en modeaffär för män vid torget i Vasa. Hon tycker att de unga männen i stan är väldigt modemedvetna. De vet ofta vad de vill, men är ändå öppna för förslag som stärker helheten.

- Det finns många trendiga unga män i Vasa, härliga killar som bryr sig om det lilla extra. Tiderna har ändrats i det här hänseendet, säger hon. Det här är inte längre bara tjejernas territorium.

 • Piruetter och hopp på torget i Jakobstad

  Skridskobana och skidspår på torget invigdes.

  Skridskobanan på torget i Jakobstad invigdes på torsdagen. Bandet klipptes av stadsdirektör Kristina Stenman och sen visade Jeppis Skating upp alla piruetter och hopp som fanns i verktygslådan.

 • Forskning bevisar: Arbetslivet gynnar socialt kompetenta människor

  Sociala personer sysselsätts bättre och förtjänar mera.

  Det som gemene man har vetat länge är nu vetenskapligt påvisat: Sociala färdigheter har en allt större betydelse i arbetslivet. Socialt kompetenta personer anställs lättare, har bättre karriärmöjligheter och högre lön.

 • Kulturcaféet Saha i Karleby är stängt i sommar

  Nämnd anser att det finns för få parkeringsplatser.

  Nu är det klart att det inte blir något sommarcafé i Yxpila nästa sommar. Sommarteatern, kulturveckan och bastubadandet får ändå fortsätta.

 • Ringell och Karlsson nominerade till Nordiska rådets litteraturpris

  Mångsidiga kandidater till Nordiska rådets litteraturpris.

  Fem romaner, fyra diktsamlingar, tre samlingar med noveller eller kortprosa och en självbiografi - startfältet i kampen om Nordiska rådets litteraturpris 2018 bjuder på såväl gamla rävar som nya förmågor i detta sammanhang.

Läs också

Nyligen publicerat - Samhälle