Hoppa till huvudinnehåll

Pakistans premiärminister avsätts inte

Nawaz Sharifs supportrar firar att Högsta domstolen i Pakistan valt att inte avsätta honom från premiärministerposten. Demonstranterna håller upp plakat med bilder på Sharif.
Nawaz Sharifs supportrar firar att Högsta domstolen i Pakistan valt att inte avsätta honom från premiärministerposten. Demonstranterna håller upp plakat med bilder på Sharif. Bild: EPA/RAHAT DAR Nawaz Sharif,Pakistan

Pakistans Högsta domstol har beslutat att inte avsätta premiärminister Nawaz Sharif. Högsta domstolen beslöt sig för att granska familjens tillgångar efter de massiva avslöjanden från de så kallade Panamadokumenten.

Enligt Högsta domstolen fanns det inte tillräckliga bevis för korruption för att avsätta Sharif. Domstolen beslöt ändå att en vidare utredning av misstankarna ska göras.

Demonstranter som stöder Pakistans premiärminister Nawaz Sharif firar med dans efter att Högsta domstolen beslutat att inte avsätta premiärministern.
Sharifs supportrar firade Högsta domstolens beslut. Demonstranter som stöder Pakistans premiärminister Nawaz Sharif firar med dans efter att Högsta domstolen beslutat att inte avsätta premiärministern. Bild: EPA/ARSHAD ARBAB Pakistan

Tre av Sharifs fyra barn misstänkts äga holdingbolag registrerade på Brittiska Jungfruöarna. Bland annat användes de för att köpa dyra fastigheter i London.

Misstankarna gäller sönerna Hasan och Hussein, samt dottern Maryam som är Sharifs politiska arvtagare.

Beslutet att granska tillgångarna togs efter att oppositionspolitikern Imran Khan hade hotat med omfattande gatuprotester.

Familjen Sharif själv hävdar att pengarna förtjänats lagligt genom familjens bolag i Pakistan och i länder kring Persiska viken där familjen i perioder har levt i politisk exil.

Läs mera:

Pakistans premiärminister Nawaz Sharif (tv) ansätts av misstankar om penningtvätt vilket i värsta fall kan leda till att han avsätts

Pakistans premiärminister Nawaz Sharif kan få sparken på grund av Panama-pappren

Pakistans Högsta domstol beslutar idag om premiärminister Nawaz Sharifs öde efter avslöjanden om ekonomiska oegentligheter i de så kallade Panamadokumenten.

 • Två miljoner på minus i Karleby

  Resultatrisken fortfarande hög enligt ekonomidirektören.

  Ekonomirapporten för perioden januari till juli i år visar ett underskott på cirka 2,1 miljoner euro i Karleby. I resultatet ingår också Karleby Vatten.

 • Rektor om knivdådet i Åbo: Nu gäller det att blicka framåt

  För skolorna är det nu en utmaning att lugna eleverna.

  Efter knivdåden i Åbo gäller det nu för lärarna att kunna lugna eleverna och visa att vuxna är trygga, glada och trevliga och går att lita på. Det säger Elise Kurtén, som är rektor i Sirkkala skola i Åbo.

 • Marockan i Åbo: ”Jag är sorgsen”

  Tror inte att rasismen förvärras i Åbo.

  Mustafa Rafik har bott nästan tio år i Åbo. Han är, liksom alla andra, chockad över knivdådet som krävde två liv och skadade åtta. Att dådet utfördes av en landsman gör ilskan ännu större.

 • Blå framtid ska återerövra väljare på landsbygden - “Pinsamt” tycker Sannfinländare

  Svårt att grunda lokala föreningar med väljarstödet 1,6 %.

  Blå framtid har satt in en ny växel för att hitta väljare på landsbygden men möter på motstånd från sina gamla partikamrater. Att få ihop de femtusen namn som krävs för att grunda ett parti var en lätt match, men att bygga upp en ny partiorganisation från noll blir det nya partiets stora utmaning.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes