Hoppa till huvudinnehåll

Pakistans premiärminister avsätts inte

Nawaz Sharifs supportrar firar att Högsta domstolen i Pakistan valt att inte avsätta honom från premiärministerposten. Demonstranterna håller upp plakat med bilder på Sharif.
Nawaz Sharifs supportrar firar att Högsta domstolen i Pakistan valt att inte avsätta honom från premiärministerposten. Demonstranterna håller upp plakat med bilder på Sharif. Bild: EPA/RAHAT DAR Nawaz Sharif,Pakistan

Pakistans Högsta domstol har beslutat att inte avsätta premiärminister Nawaz Sharif. Högsta domstolen beslöt sig för att granska familjens tillgångar efter de massiva avslöjanden från de så kallade Panamadokumenten.

Enligt Högsta domstolen fanns det inte tillräckliga bevis för korruption för att avsätta Sharif. Domstolen beslöt ändå att en vidare utredning av misstankarna ska göras.

Demonstranter som stöder Pakistans premiärminister Nawaz Sharif firar med dans efter att Högsta domstolen beslutat att inte avsätta premiärministern.
Sharifs supportrar firade Högsta domstolens beslut. Demonstranter som stöder Pakistans premiärminister Nawaz Sharif firar med dans efter att Högsta domstolen beslutat att inte avsätta premiärministern. Bild: EPA/ARSHAD ARBAB Pakistan

Tre av Sharifs fyra barn misstänkts äga holdingbolag registrerade på Brittiska Jungfruöarna. Bland annat användes de för att köpa dyra fastigheter i London.

Misstankarna gäller sönerna Hasan och Hussein, samt dottern Maryam som är Sharifs politiska arvtagare.

Beslutet att granska tillgångarna togs efter att oppositionspolitikern Imran Khan hade hotat med omfattande gatuprotester.

Familjen Sharif själv hävdar att pengarna förtjänats lagligt genom familjens bolag i Pakistan och i länder kring Persiska viken där familjen i perioder har levt i politisk exil.

Läs mera:

Pakistans premiärminister Nawaz Sharif (tv) ansätts av misstankar om penningtvätt vilket i värsta fall kan leda till att han avsätts

Pakistans premiärminister Nawaz Sharif kan få sparken på grund av Panama-pappren

Pakistans Högsta domstol beslutar idag om premiärminister Nawaz Sharifs öde efter avslöjanden om ekonomiska oegentligheter i de så kallade Panamadokumenten.

 • Norrvalla simhall kan få rostfri bassäng

  Också övriga utrymmen ska renoveras.

  Norrvalla simhall i Vörå har länge varit i behov av en renovering. Det blir antagligen en ny bassäng i rostfritt stål och renoverade utrymmen år 2019.

 • Korsnäsbombaren till högsta domstolen

  Mannen anser att domen är för hård.

  Fallet med Korsnäsbombaren tas sannolikt upp till behandling i Högsta domstolen nästa vår. Mannen har överklagat domen eftersom han anser att den är får hård.

 • Neymar såg rött, Cavani räddade poäng

  Två varningar på några minuter för superstjärnan i Ligue 1.

  Paris Saint-Germain var illa ute i slutminuterna i den franska ligas bortamatch mot Marseille med både underläge i mål och manskap mätt. Då klev Edinson Cavani fram och räddade en poäng för ligaledarna med en snudd på magisk frispark.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes