Hoppa till huvudinnehåll

Smålejonens "belöning" efter segern: Ryssland väntar i semin

Blåvita finländska ishockeyspelare firar mål i förlängningen genom att kramas.
Får Finland fira även på lördag? Blåvita finländska ishockeyspelare firar mål i förlängningen genom att kramas. Bild: Lehtikuva. ishockey,U18-VM i ishockey,världsmästerskapstävlingar

Efter att Ryssland vunnit sin kvartsfinal mot Slovakien i U18-VM idag står det klar att det bli en kär grannfejd i semin på lördag.

Ryssland vann matchen mot Slovakien med 3-2 först efter förlängning. I och med det resultatet är ryssarna klara för semifinal mot Finland på lördag.

Det blir ingen lätt nöt för Finland att knäcka. Ryssland vann nämligen tre av sina fyra matcher i grundserien med målskillnaden 16-11.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Sport