Hoppa till huvudinnehåll

CL-lottning: Madridderby redan i semifinal

Toni Kroos klubb Real Madrid och Yannick Carrascos Atlético ställs mot varandra i Champions Leagues semifinalskede.
Toni Kroos klubb Real Madrid och Yannick Carrascos Atlético ställs mot varandra i Champions Leagues semifinalskede. Toni Kroos klubb Real Madrid och Yannick Carrascos Atlético ställs mot varandra i Champions Leagues semifinalskede. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Toni Kroos

För fjärde året i rad möts Real Madrid och Atlético Madrid i Champions League. Men till skillnad från 2014 och 2016 kommer de spanska lagen inte att mötas i finalen då de lottades mot varandra redan i semifinalskedet.

– Vi känner varandra väldigt bra. Det blir tufft. De spelar väldigt bra som ett lag, är svåra att göra mål mot, sade Real Madrids klubbtalesman Emilio Butragueno i tv-intervjuerna efter lottningen.

Real Madrid har dragit det längsta strået de tre senaste åren som lagen ställts mot varandra i Champions League. I fjol vann Real finalen efter straffar och för tre år sedan tog de vitklädda finalsegern efter förlängning. Däremellan möttes lagen i ett dubbelmöte i kvartsfinal våren 2015 då Real Madrid vann med totalsiffrorna 1–0.

Hattrick av Ronaldo

Den här säsongen har Real varit klart starkare hemma i Spanien. "De kungliga" leder ligan där Atlético just nu är tabelltrea.

Lagen har redan mötts i sina två ligamatcher den här säsongen, Real Madrid vann bortamatchen mot Atlético med klara 3–0 efter ett hattrick av Cristiano Ronaldo. Vårens möte på Santiago Bernabeu slutade 1–1. Pepe gav då Real Madrid ledningen men Antoine Griezmann kvitterade för gästande Atléti i slutminuterna.

Juventus starkare för två år sedan

Den andra semifinalen blir en intressant duell mellan Europas målhungrigaste lag Monaco och ett väldigt försvarsskickligt Juventus.

Lagen möttes i kvartsfinal i Champions League för bara två år sedan. Den gången vann den italienska klubben dubbelmötet med 1–0.

Real Madrid och Monaco lottades att inleda semifinalerna på hemmaplan.

Champions League, semifinaler:

Real Madrid–Atlético Madrid
Monaco–Juventus

De första matcherna spelas 2–3 maj, med returmöten 9–10 maj, Yle sänder tisdagsmatcherna.

Finalen spelas den 3 juni på Millenium Stadium i Cardiff.

 • Karin Storbacka

  Storbacka och Richardsson i rekordfart: ”Crazy!”

  Karin Storbacka krossade sitt gamla rekord på 3000 meter.

  Karin Storbacka överraskade sig själv och många andra då hon öppnade tävlingssäsongen med seger och nytt personbästa på 3000 meter. Också Camilla Richardsson höll rekordfart på distansen.

 • En bild av Mauno Koivisto framställd under minnesstunden i Ständerhuset

  Många varma ord vid minnesstunden i Ständerhuset

  Svärsonen tackade för stöd som familjen fått.

  Både den nuvarande statsministern Juha Sipilä och den tidigare statsministern Paavo Lipponen talade på president Mauno Koivistos minnesstund på Ständerhuset. Lipponen konstaterade att Koivisto var en stor vän av det finlandssvenska.

 • President Trump talar på Nato-toppmötet i Bryssel.

  Trump kräver höjda försvarsanslag av sina Nato-allierade

  ”Det är inte rättvist för de amerikanska skattebetalarna”

  USA:s president Donald Trump anklagade sina Nato-allierade för friåkning och menade att det är oacceptabelt att bara 22 av 28 medlemsländer lever upp till målsättningen att lägga två procent av BNP på försvaret.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport