Hoppa till huvudinnehåll

CL-lottning: Madridderby redan i semifinal

Toni Kroos klubb Real Madrid och Yannick Carrascos Atlético ställs mot varandra i Champions Leagues semifinalskede.
Toni Kroos klubb Real Madrid och Yannick Carrascos Atlético ställs mot varandra i Champions Leagues semifinalskede. Toni Kroos klubb Real Madrid och Yannick Carrascos Atlético ställs mot varandra i Champions Leagues semifinalskede. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Toni Kroos

För fjärde året i rad möts Real Madrid och Atlético Madrid i Champions League. Men till skillnad från 2014 och 2016 kommer de spanska lagen inte att mötas i finalen då de lottades mot varandra redan i semifinalskedet.

– Vi känner varandra väldigt bra. Det blir tufft. De spelar väldigt bra som ett lag, är svåra att göra mål mot, sade Real Madrids klubbtalesman Emilio Butragueno i tv-intervjuerna efter lottningen.

Real Madrid har dragit det längsta strået de tre senaste åren som lagen ställts mot varandra i Champions League. I fjol vann Real finalen efter straffar och för tre år sedan tog de vitklädda finalsegern efter förlängning. Däremellan möttes lagen i ett dubbelmöte i kvartsfinal våren 2015 då Real Madrid vann med totalsiffrorna 1–0.

Hattrick av Ronaldo

Den här säsongen har Real varit klart starkare hemma i Spanien. "De kungliga" leder ligan där Atlético just nu är tabelltrea.

Lagen har redan mötts i sina två ligamatcher den här säsongen, Real Madrid vann bortamatchen mot Atlético med klara 3–0 efter ett hattrick av Cristiano Ronaldo. Vårens möte på Santiago Bernabeu slutade 1–1. Pepe gav då Real Madrid ledningen men Antoine Griezmann kvitterade för gästande Atléti i slutminuterna.

Juventus starkare för två år sedan

Den andra semifinalen blir en intressant duell mellan Europas målhungrigaste lag Monaco och ett väldigt försvarsskickligt Juventus.

Lagen möttes i kvartsfinal i Champions League för bara två år sedan. Den gången vann den italienska klubben dubbelmötet med 1–0.

Real Madrid och Monaco lottades att inleda semifinalerna på hemmaplan.

Champions League, semifinaler:

Real Madrid–Atlético Madrid
Monaco–Juventus

De första matcherna spelas 2–3 maj, med returmöten 9–10 maj, Yle sänder tisdagsmatcherna.

Finalen spelas den 3 juni på Millenium Stadium i Cardiff.

 • Ulf Österman och Tor Wernér

  Nu kan du åka hiss i Brankis i Karis

  Projektet är ett samarbete mellan Karis pensionärer och FBK.

  Äldre som har svårt att röra sig behöver inte längre kämpa sig upp för den långa trappan i Karis Brankis. Från och med nu kan de i stället ta hissen upp till festsalen på övervåningen.

 • Keisuke Honda tränar småbarn i fotboll.

  Förbundspennan: Släck inte barnens rörelseglädje

  För hård press från föräldrarna släcker motionsglöden.

  Som bäst sprids en video på sociala medier om hur vart femte barn i dag upplever för hård press från föräldrar, tränare och andra vuxna. Det här leder till att många barns glöd för idrott och rörelse släcks, skriver Jeanette Harf i förbundspennan.

 • Kati Koskela i en studio.

  Genom att se på ansiktsdragen kan hon sminka dig till en filmstjärna

  Kati Koskela har sminkat för Harry Potter-filmen.

  Kati Koskela har sminkat Lordi och efter det för Harry Potter-filmen Deathly Hallows. Hon är specialist på att titta på benstommen i ansiktet. Det formas av ljuset och skuggorna och får dig att bli en annan person. I Arena-serien Stilikoner kommer hon att förvandla kända finländska kvinnor till klassiska filmstjärnor.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Keisuke Honda tränar småbarn i fotboll.

  Förbundspennan: Släck inte barnens rörelseglädje

  För hård press från föräldrarna släcker motionsglöden.

  Som bäst sprids en video på sociala medier om hur vart femte barn i dag upplever för hård press från föräldrar, tränare och andra vuxna. Det här leder till att många barns glöd för idrott och rörelse släcks, skriver Jeanette Harf i förbundspennan.

 • Mikael Forssell

  Mikael Forssell: Lycka är att göra mål

  För "Miklu" Forssell handlar fotboll om att göra mål.

  29 mål i landslaget, 30 Premier League-mål i Birmingham, 17 mål i Bundesligan, 5 ligamål för Chelsea, 21 mål på 44 matcher för HJK 2013-2014... Att göra mål har alltid varit det som färska HIFK-anfallaren Mikael ”Miklu” Forssell levt sitt fotbollsliv för.