Hoppa till huvudinnehåll

Finalisterna utsedda: Laine tävlar om titeln ”årets rookie”

Patrik Laines debutsäsong i NHL belönas med en nominering till Calder Trophy.
Patrik Laines debutsäsong i NHL belönas med en nominering till Calder Trophy. Patrik Laines debutsäsong i NHL belönas med en nominering till Calder Trophy. Bild: All Over Press Patrik Laine

Inga överraskningar när NHL utsåg de tre kandidaterna som tävlar om Calder Trophy, priset som delas ut till säsongens bästa nykomling. Patrik Laine slåss om utmärkelsen mot Auston Matthews och Zach Werenski.

Laine gjorde en strålande debutsäsong och var med 36 mål och totalt 64 poäng tvåa i nykomlingarnas poängliga. Smolk i bägaren ger det faktum att hans klubb Winnipeg Jets inte tog sig till slutspelet i NHL.

Hoppa över Twitterpostning

Storfavorit till att ta hem titeln är Torontos forward Auston Matthews, som med 40 mål och 69 poäng var bäst i statistiken av ligans rookiespelare. Matthews bar dessutom ett ungt Torontolag på sina axlar när Maple Leafs oväntat gick till slutspel.

Den tredje kandidaten är tveklöst årets nykomling på backsidan, Zach Werenski hörde till Columbus ledande försvarare när klubben gjorde sin bästa grundserie hittills.

Hoppa över Twitterpostning

Konkurrensen om Calder Trophy har sällan varit lika hård. Carolinas Sebastian Aho gjorde ett utmärkt första år, men är inte ens nära en plats bland de tre nominerade. Torontos duo William Nylander och Mitch Marner hade också varit med på listan andra säsonger, men inte nu.

En enda finländare har vunnit kampen om att bli årets nykomling i NHL: Teemu Selänne säsongen 1992-93.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport