Hoppa till huvudinnehåll

Förslag: Bromarfhemmet till salu

Bromarvhemmet.
Raseborg gör sig av med fastigheter man inte längre behöver. Bromarvhemmet. Bild: Yle/Tove Virta bromarv,äldreboende,Bromarv,Raseborg

Det tidigare äldreboendet Bromarfhemmet i Raseborg och en del av den fastighet hemmet finns på föreslås nu säljas genom anbudsförfarande. Stadsstyrelsen i Raseborg tar på måndag (24.4) ställning till frågan.

De sista klienterna på Bromarfhemmet har flyttat ut under våren och det står nu tomt.

Bromarfhemmet finns på en större fastighet tillsammans med reningsverket i Bromarv. Den del där reningsverket finns ska inte säljas och den delen kommer att styckas till en egen tomt.

Däremot säljs Bromarfhemmet som är byggt på 1920-talet och en ekonomibyggnad som finns på fastigheten.

Till området hör ett cirka 2,38 hektar stort landområde samt vattenområde på cirka 1,8 hektar. Land- och markområdena hör också till det som nu säljs.

Fastigheten har i delgeneralplanen märkningen PY (område för allmän service och förvaltning) och ET (område för samhällstekniska tjänster).

Anbud

Om stadsstyrelsen godkänner försäljningen ska fastigheten bjudas ut till försäljning via anbud. Staden annonserar i tidningar, sociala medier och via nationella försäljningssidor på webben.

Tekniska centralen och utvecklingsavdelningen får i uppdrag att ha hand om försäljningen. En utomstående värderare ska värdera fastigheten och ge den ett gängse pris.

Anbudsförfrågan ska ligga framme i två veckor, 25.4-9.5. Förslaget är att stadsstyrelsen inte säljer fastigheten under gängse pris.

Målet är att ta ställning till anbuden den 22.5 och stadsstyrelsen har rätt att förkasta anbuden.

Tillägg 25.4: Raseborgs stadsstyrelse godkände på måndagen att Bromarfhemmet säljs.

Läs också

  • Stormakternas race till Syriens oljekällor

    Vilken strategi har Ryssland och USA för Syrien?

    När terrorgruppen IS är slagen vid sitt sista fäste i oljeprovinsen Deir ez-Zor i Syrien frågar sig många vad vändpunkten innebär för den syriska regeringen, dess allierade Ryssland och för den USA-ledda koalitionen med SDF, de Syriska demokratiska styrkorna.

  • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

    Vann med låten "Var dig själv".

    Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Västnyland