Hoppa till huvudinnehåll

Förslag: Bromarvhemmet till salu

Bromarvhemmet.
Raseborg gör sig av med fastigheter man inte längre behöver. Bromarvhemmet. Bild: Yle/Tove Virta bromarfhemmet,bromarv,Bromarv,bromarvhemmet,Raseborg,äldreboende

Det tidigare äldreboendet Bromarvhemmet i Raseborg och en del av den fastighet hemmet finns på föreslås nu säljas genom anbudsförfarande. Stadsstyrelsen i Raseborg tar på måndag (24.4) ställning till frågan.

De sista klienterna på Bromarvhemmet har flyttat ut under våren och det står nu tomt.

Bromarvhemmet finns på en större fastighet tillsammans med reningsverket i Bromarv. Den del där reningsverket finns ska inte säljas och den delen kommer att styckas till en egen tomt.

Däremot säljs Bromarvhemmet som är byggt på 1920-talet och en ekonomibyggnad som finns på fastigheten.

Till området hör ett cirka 2,38 hektar stort landområde samt vattenområde på cirka 1,8 hektar. Land- och markområdena hör också till det som nu säljs.

Fastigheten har i delgeneralplanen märkningen PY (område för allmän service och förvaltning) och ET (område för samhällstekniska tjänster).

Anbud

Om stadsstyrelsen godkänner försäljningen ska fastigheten bjudas ut till försäljning via anbud. Staden annonserar i tidningar, sociala medier och via nationella försäljningssidor på webben.

Tekniska centralen och utvecklingsavdelningen får i uppdrag att ha hand om försäljningen. En utomstående värderare ska värdera fastigheten och ge den ett gängse pris.

Anbudsförfrågan ska ligga framme i två veckor, 25.4-9.5. Förslaget är att stadsstyrelsen inte säljer fastigheten under gängse pris.

Målet är att ta ställning till anbuden den 22.5 och stadsstyrelsen har rätt att förkasta anbuden.

Tillägg 25.4: Raseborgs stadsstyrelse godkände på måndagen att Bromarvhemmet säljs.

 • Ulf Österman och Tor Wernér

  Nu kan du åka hiss i Brankis i Karis

  Projektet är ett samarbete mellan Karis pensionärer och FBK.

  Äldre som har svårt att röra sig behöver inte längre kämpa sig upp för den långa trappan i Karis Brankis. Från och med nu kan de i stället ta hissen upp till festsalen på övervåningen.

 • Keisuke Honda tränar småbarn i fotboll.

  Förbundspennan: Släck inte barnens rörelseglädje

  För hård press från föräldrarna släcker motionsglöden.

  Som bäst sprids en video på sociala medier om hur vart femte barn i dag upplever för hård press från föräldrar, tränare och andra vuxna. Det här leder till att många barns glöd för idrott och rörelse släcks, skriver Jeanette Harf i förbundspennan.

 • Kati Koskela i en studio.

  Genom att se på ansiktsdragen kan hon sminka dig till en filmstjärna

  Kati Koskela har sminkat för Harry Potter-filmen.

  Kati Koskela har sminkat Lordi och efter det för Harry Potter-filmen Deathly Hallows. Hon är specialist på att titta på benstommen i ansiktet. Det formas av ljuset och skuggorna och får dig att bli en annan person. I Arena-serien Stilikoner kommer hon att förvandla kända finländska kvinnor till klassiska filmstjärnor.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland