Hoppa till huvudinnehåll

Grundseriens bästa spelare flyttar till Schweiz

Mika Pyörälä, Kärpät, december 2016.
Mika Pyörälä har gjort sitt i Kärpät. Mika Pyörälä, Kärpät, december 2016. Bild: Matti Raivio / All Over Press Mika Pyörälä

Mika Pyörälä lämnar Kärpät och kommer att spela i den schweiziska klubben SC Bern nästa säsong. Kärpätforwarden utsågs nyligen till grundseriens bästa spelare.

Förra årets bronsmedaljör Kärpät slogs ut redan i den första slutspelsomgången den här säsongen. Trots att säsongen inte blev speciellt framgångsrik för klubben gjorde Mika Pyörälä riktigt bra ifrån sig på isen.

Pyörälä gjorde 55 poäng den här säsongen och fick ta emot Lasse Oksanen-priset för årets bästa spelare i grundserien.

Nästa säsong kommer han inte att finnas kvar i klubben. Istället flyttar 35-åringen till Schweiz för spel i SC Bern. Klubben bekräftar på sin webbplats att Pyörälä skrivit på för nästa säsong.

Klubben som vann det schweiziska mästerskapet den här säsongen tränas av Kari Jalonen med Ville Peltonen och Samuel Tilkanen som assisterande.

Pyörälä hade Jalonen som tränare i Kärpät mellan 2004 och 2007.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Sport