Hoppa till huvudinnehåll

Kirmes bättrade på: ”Överlag är jag nöjd med min prestation”

Oskar Kirmes, EM 2015.
Oskar Kirmes fick 79,065 poäng i finalen. Oskar Kirmes, EM 2015. Bild: All Over Press kirmes,oskar kirmes

Oskar Kirmes förbättrade sina poäng från kvalet och slutade på en 17:e plats i EM-finalen i mångkamp. Guldet gick till Oleg Verniaiev från Ukraina.

Oskar Kirmes hade som målsättning att ta sig till EM-final i mångkamp i Rumänien. Det lyckades han med då han slutade på 23:e plats i kvalet.

Kirmes fick 78,565 poäng i kvalet och det förbättrade han lite i dagens final. Kirmes poäng i finalen blev 79,065 och det räckte till en 17:e plats.

En placering som han var relativt nöjd med.

– Jag gjorde en del små misstag men klarade alla serier. Överlag är jag nöjd med min prestation. Jag har haft en lång tävlingspaus så det är roligt att vara tillbaka på tävlingsarenorna, säger Kirmes i gymnastikförbundets pressmeddelande.

Oleg Verniaiev från Ukraina fick 85,866 poäng i finalen och vann guldet före Artur Dalaloyan från Ryssland och James Hall från Storbritannien.

Kirmes poängfördelning i finalen:

Fristående: 13,433
Bygelhäst: 12,933
Ringar: 12,433
Hopp: 13,800
Barr: 13,600
Räck: 12,866

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Sport