Hoppa till huvudinnehåll

Kirmes bättrade på: ”Överlag är jag nöjd med min prestation”

Oskar Kirmes, EM 2015.
Oskar Kirmes fick 79,065 poäng i finalen. Oskar Kirmes, EM 2015. Bild: All Over Press kirmes

Oskar Kirmes förbättrade sina poäng från kvalet och slutade på en 17:e plats i EM-finalen i mångkamp. Guldet gick till Oleg Verniaiev från Ukraina.

Oskar Kirmes hade som målsättning att ta sig till EM-final i mångkamp i Rumänien. Det lyckades han med då han slutade på 23:e plats i kvalet.

Kirmes fick 78,565 poäng i kvalet och det förbättrade han lite i dagens final. Kirmes poäng i finalen blev 79,065 och det räckte till en 17:e plats.

En placering som han var relativt nöjd med.

– Jag gjorde en del små misstag men klarade alla serier. Överlag är jag nöjd med min prestation. Jag har haft en lång tävlingspaus så det är roligt att vara tillbaka på tävlingsarenorna, säger Kirmes i gymnastikförbundets pressmeddelande.

Oleg Verniaiev från Ukraina fick 85,866 poäng i finalen och vann guldet före Artur Dalaloyan från Ryssland och James Hall från Storbritannien.

Kirmes poängfördelning i finalen:

Fristående: 13,433
Bygelhäst: 12,933
Ringar: 12,433
Hopp: 13,800
Barr: 13,600
Räck: 12,866

 • Räikkönen långt efter täten på träning

  Öppnade tävlingshelgen i USA med att köra långsamt.

  Kimi Räikkönen öppnade tävlingshelgen i USA med att köra långsamt. Valtteri Bottas var trea under den första träningen, men långt efter sin stallkamrat.

 • Målfest i hockeyligan – 44 mål på fem matcher

  Värst för Ilvesmålvakten – släppte in åtta mål i derbyt.

  Det var inte målvakternas afton i Hockeyfinland. Allra värst hade Ilveskeepern Markus Ruusu det. Han släppte in åtta puckar när laget rasade ihop i derbyt mot Tappara.

 • Kompositören Toni Edelmann är död

  Edelmann blev 71 år gammal.

  Kompositören Toni Edelmann har gått bort, 71 år gammal. Edelmann komponerade musik för film, tv, hörspel och teater, och skapade också balett-, kammaropera- och körverk.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport