Hoppa till huvudinnehåll

Kirmes bättrade på: ”Överlag är jag nöjd med min prestation”

Oskar Kirmes, EM 2015.
Oskar Kirmes fick 79,065 poäng i finalen. Oskar Kirmes, EM 2015. Bild: All Over Press kirmes

Oskar Kirmes förbättrade sina poäng från kvalet och slutade på en 17:e plats i EM-finalen i mångkamp. Guldet gick till Oleg Verniaiev från Ukraina.

Oskar Kirmes hade som målsättning att ta sig till EM-final i mångkamp i Rumänien. Det lyckades han med då han slutade på 23:e plats i kvalet.

Kirmes fick 78,565 poäng i kvalet och det förbättrade han lite i dagens final. Kirmes poäng i finalen blev 79,065 och det räckte till en 17:e plats.

En placering som han var relativt nöjd med.

– Jag gjorde en del små misstag men klarade alla serier. Överlag är jag nöjd med min prestation. Jag har haft en lång tävlingspaus så det är roligt att vara tillbaka på tävlingsarenorna, säger Kirmes i gymnastikförbundets pressmeddelande.

Oleg Verniaiev från Ukraina fick 85,866 poäng i finalen och vann guldet före Artur Dalaloyan från Ryssland och James Hall från Storbritannien.

Kirmes poängfördelning i finalen:

Fristående: 13,433
Bygelhäst: 12,933
Ringar: 12,433
Hopp: 13,800
Barr: 13,600
Räck: 12,866

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • FIFA publicerade kandidaterna för världens bästa spelare

  24 manliga och tio kvinnliga spelare gör upp om titeln.

  FIFA har publicerat 24 manliga spelare och tio kvinnliga spelare som gör upp om vem som är världens bästa fotbollsspelare. Inga finländare återfinns på listan, däremot nog två nordbor.

 • Österrikiske storstjärnan svårt skadad

  OS kan vara i fara för Marcel Hirscher.

  Den österrikiske alpinstjärnan har brutit benet under ett träningspass. "Nästa skiddag kommer dröja lite", skriver han på Facebook.

 • Elias Kuosmanen försöker koppla bort pressen i brottnings-VM

  VM i brottning hägrar för ung, finländsk bjässe.

  Brottare har inga gruppspel, slutspel eller finalserier i bäst av sju. Det finns bara två stora mästerskap varje år och i dem kan massvis med träning visa sig närmast onödig om en viktig match avgörs på ett enda misstag. Det vet brottaren Elias Kuosmanen.

 • Johaugs manager: Domen faller på tisdag

  Fallet Johaug skjuts ytterligare framåt.

  Therese Johaug sitter inte still och väntar på Cas-domen som kan ödelägga OS-planerna. Skidstjärnan har i stället åkt på träningsläger till Italien. Dopningsbeskedet får hon på tisdag.

 • Eintracht Frankfurt: Lukas Hradecky tackade nej till förlängningskontrakt

  Den finländska landslagsmålvakten avvaktar situationen.

  Den tyska fotbollsklubben Eintracht Frankfurt har meddelat på sitt Twitterkonto att den finländska landslagsmålvakten Lukas Hradecky tackat nej till ett förlängningskontrakt. – Lukas har ännu ett år kvar på sitt kontrakt, lugnar sportchefen Fredi Bobic.

 • Vem blir FIFA:s bästa fotbollstränare för manliga lag 2017?

  FIFA publicerade tolv kandidater till titeln.

  Internationella Fotbollsförbundet FIFA har publicerat en lista på tolv namn som aspirerar på titeln Bästa fotbollstränare för manliga lag år 2017. För vänner av toppfotboll torde de flesta namnen vara mer än bekanta.

 • Martin Fourcades vilopuls ofattbart låg

  Vilopulsen till och med lägre än Miguel Indurains "rekord".

  Skidskytten Martin Fourcade är i lysande form inför den stundande säsongen. Den franske skidskyttestjärnan visar på sitt Instagramkonto ett fotografi enligt vilket hans vilopuls är 25.

 • I Nedervetil har David blivit Goljat: "Vi ska älska läget"

  IK Myran toppar division ett inför slutrakan i serien.

  IK Myran hämtar alltjämt kraft och energi från att vara en liten förening från en liten ort i ett stort sammanhang. Men när laget nu toppar damernas division ett inför den sista tredjedelen i serien medger tränaren Magnus Slotte att byns stolthet bildligt talat gått från David till Goljat.