Hoppa till huvudinnehåll

Kuqi upp i ensam ledning i skytteligan – räddade poäng mot IFK Mariehamn

Njazi Kuqi firar ett mål med handen i luften
Njazi Kuqi har gjort fyra mål den här säsongen. Njazi Kuqi firar ett mål med handen i luften Bild: All Over Press FC Inter Åbo,fotboll,Kuqi,Njazi Kuqi,sport

Njazi Kuqi gjorde sitt fjärde mål för säsongen när FC Inter och IFK Mariehamn spelade oavgjort 1–1. Kuqi toppar nu skytteligan före Billy Ions.

En seger, en oavgjord och en förlust. Det är FC Inters saldo efter tre matcher den här säsongen. Ikväll spelade laget oavgjort 1–1 på hemmaplan mot de regerande mästarna IFK Mariehamn.

– Vi hade chanser att avgöra men kryss är ändå bra. Det är klart att man alltid vill vinna på hemmaplan men vi får vara nöjda, sa Inters tränare Shefki Kuqi till ISTV efter matchen.

För IFK var det här andra krysset i rad och laget står på fem poäng efter tre omgångar.

Gästande IFK Mariehamn inledde matchen bäst och laget tog ledningen redan i den andra minuten. Inters mittback Alan Henrique slarvade i uppspelsfasen och bollen landade rakt i fötterna på Gabriel Petrovic. Svensken slog en perfekt genomskärare till Aleksei Kangaskolkka som gjorde 1–0.

Målskytten Kangaskolkka fick inte genomför hela matchen utan tvingades lämna planen skadad i slutet av den första halvleken.

Hoppa över Twitterpostning

Kuqi kvitterade

Inters kvittering kom drygt 20 minuter senare. Då hittade Julien Fauberts långa boll fram till anfallaren Njazi Kuqi i straffområdet. Kuqi fick två chanser och på den andra smällde han in sitt fjärde mål den här säsongen.

Det gör att han nu är i ensam ledning i skytteligan.

Hoppa över Twitterpostning

Kuqi hade chansen att sätta ytterligare en balja i matchen. I den 68:e minuten hade han öppet mål men missade bollen efter Timo Furuholms inlägg.

Några minuter senare hade Robbin Sellin chansen att avgöra för IFK men hans skott från 20 meter smet knappt utanför Henrik Moisanders stolpe och matchen slutade oavgjort.

– Visst gick vi för tre poäng idag men oavgjort är ett bra resultat. Jag räddade Kuqis första läge men på något sätt gick bollen in sedan, sa IFK:s lagkapten Jani Lyyski till ISTV.

Resultat:

FC Inter – IFK Mariehamn 1–1
0–1 Kangaskolkka (2min)
1–1 Kuqi (23 min)

 • Snö på en bilvindruta

  Uselt väglag - den som har sommardäck uppmanas vara försiktig

  Snö på många håll också på valborgsmässoaftonen.

  Snöfallet har ställt till med problem i trafiken i nästan hela landet och det ser inte mycket ljusare ut på valborgsmässoaftonen. Vägtrafikcentralen uppmanar bilisterna att vara mycket försiktiga - i synnerhet de som redan har bytt till sommardäck.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Sport