Hoppa till huvudinnehåll

Lejonen fick på nosen – Slovakien vann på hemmaplan

Olli Palola i landslagströjan
Olli Palola reducerade för Finland. Olli Palola i landslagströjan Bild: All Over Press Sport,ishockey,Olli Palola,Finlands herrlandslag i ishockey

Finland lyckades inte ta en ny seger över Slovakien i den andra av veckans två träningsmatcher. Slovakien var starkare och vann med 3–2.

Lejonen stod för en riktigt bra insats i onsdags då man besegrade Slovakien med 3–0. I den matchen höll Harri Säteri nollan men ikväll satt han på läktaren och istället var det Joni Ortio som fick vakta målet.

Lejonen var inte riktigt på tårna i den första perioden och Ortios nolla höll bara i femton minuter. Endast några sekunder återstod av Joonas Järvinens utvisning då Libor Hudacek höll sig framme och satte in ledningspucken för Slovakien.

Fem minuter in i den andra perioden smällde det igen i Ortios nätmaskor. Lejonen slarvade i försvaret och Lukas Cingel pangade in 2–0 för Slovakien. Cingels skott var otagbart för Ortio i målet.

Palola och Kemppainen gjorde mål

Finland spelade upp sig ju längre perioden led och i slutsekunderna fick man till slut utdelning. Olli Palola stänkte upp pucken i nättaket i numerärt överläge då 23 sekunder återstod av perioden.

Det målet väckte Finland och fem minuter in i den sista perioden kvitterade Joonas Kemppainen.

Trots att Finland spelade bättre så räckte det inte till seger. Då drygt sex minuter återstod avgjorde David Skokan och Slovakien vann med 3–2.

Nästa vecka spelar lejonen i EHT-turneringen i Tjeckien och efter det väntar VM.

Resultat:

Slovakien – Finland 3–2

Läs också