Hoppa till huvudinnehåll

Lejonen fick på nosen – Slovakien vann på hemmaplan

Olli Palola i landslagströjan
Olli Palola reducerade för Finland. Olli Palola i landslagströjan Bild: All Over Press Finlands herrlandslag i ishockey,ishockey,Olli Palola,Sport

Finland lyckades inte ta en ny seger över Slovakien i den andra av veckans två träningsmatcher. Slovakien var starkare och vann med 3–2.

Lejonen stod för en riktigt bra insats i onsdags då man besegrade Slovakien med 3–0. I den matchen höll Harri Säteri nollan men ikväll satt han på läktaren och istället var det Joni Ortio som fick vakta målet.

Lejonen var inte riktigt på tårna i den första perioden och Ortios nolla höll bara i femton minuter. Endast några sekunder återstod av Joonas Järvinens utvisning då Libor Hudacek höll sig framme och satte in ledningspucken för Slovakien.

Fem minuter in i den andra perioden smällde det igen i Ortios nätmaskor. Lejonen slarvade i försvaret och Lukas Cingel pangade in 2–0 för Slovakien. Cingels skott var otagbart för Ortio i målet.

Palola och Kemppainen gjorde mål

Finland spelade upp sig ju längre perioden led och i slutsekunderna fick man till slut utdelning. Olli Palola stänkte upp pucken i nättaket i numerärt överläge då 23 sekunder återstod av perioden.

Det målet väckte Finland och fem minuter in i den sista perioden kvitterade Joonas Kemppainen.

Trots att Finland spelade bättre så räckte det inte till seger. Då drygt sex minuter återstod avgjorde David Skokan och Slovakien vann med 3–2.

Nästa vecka spelar lejonen i EHT-turneringen i Tjeckien och efter det väntar VM.

Resultat:

Slovakien – Finland 3–2

 • Snö på en bilvindruta

  Uselt väglag - den som har sommardäck uppmanas vara försiktig

  Snö på många håll också på valborgsmässoaftonen.

  Snöfallet har ställt till med problem i trafiken i nästan hela landet och det ser inte mycket ljusare ut på valborgsmässoaftonen. Vägtrafikcentralen uppmanar bilisterna att vara mycket försiktiga - i synnerhet de som redan har bytt till sommardäck.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Sport